5 receptov leta 2016: Skutno-zdrobovi cmoki

Mastnih cmokov polna skleda in 3. najbolj klikani recept prejšnjega leta. Pa dober tek!

Objavljeno
04. januar 2017 21.35
ZDROBOVI CMOKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 350 g skute
  • 2 jajci
  • 180 g pšeničnega zdroba
  • pol žličke soli


Priprava:

  1. V posodo damo skuto, zdrob, rahlo solimo in vse skupaj pretlačimo z vilicami. Dodamo še jajci in dobro premešamo. Zmes naj počiva vsaj 15 minut, lahko tudi ves delovni dan.
  2. V velik širok lonec nalijemo vodo, solimo in zavremo.
  3. Iz zmesi oblikujemo cmoke ali žličnike in jih zakuhamo v krop. Kuhamo jih počasi, nad šibkim ognjem, da le lahno vrejo približno 15 minut.
  4. Kuhane cmoke poberemo s penovko, preložimo na servirni krožnik in po želji zabelimo z maslenimi drobtinicami.
  5. Ponudimo po kolerabni juhi kot prilogo govejemu mesu v omaki in s solato iz kuhanega pora.