Ana Roš: To je spet ogromna odgovornost, še bolj trdo bo treba garati

Nov uspeh, ki pa prinaša dodatno garanje, meni Ana Roš. 
Fotografija: Ana Roš se zaveda, kaj s seboj prinašajo takšni seznami, kot je Timeov. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Ana Roš se zaveda, kaj s seboj prinašajo takšni seznami, kot je Timeov. FOTO: Voranc Vogel

Revija Time je Hišo Franko uvrstila na seznam 100 najboljših destinacij v letošnjem letu. 

Tudi Ano Roš in Valterja Kramarja je uvrstitev na seznam povsem presenetila. »S Timea so me sicer pred časom klicali in mi postavili nekaj vprašanj. Pojma nisem imela, da sestavljajo takšen seznam. Ko sem zvečer legla v posteljo,  sem ga šele videla in ga delila na družbenem omrežju. Noro,« je bila seveda zadovoljna Ana, a je sredi nabave v bližnjem Čedadu ni pustilo zanesti: »To je spet ogromna odgovornost – do gosta, ki pričakuje zelo veliko, in do Hiše Franko, da nadaljujemo vrhunsko kakovost. Še bolj trdo bo treba garati. Tudi ta dan bo zahteven in dolg.«



To je nov uspeh Ane Roš in Hiše Franko, potem ko je postala najboljša kuharska mojstrica letošnjega leta na svetu po izboru akademije 50 najboljših restavracij na svetu (The World's 50 Best Restaurants). 

Ana Roš je verjetno te dni ena najbolj intervjuvanih Slovenk. Ob objavi, da je najboljša kuharska mojstrica, je dejala, da ne ve več, kaj ji bo cunami, kot imenuje pritisk javnosti s celotne oble, prinesel jutri. Vsekakor se ji je življenje postavilo na glavo in vsem okoli nje, ki tako ali drugače poskušajo držati njen korak. Če bi Ana zdržala in obdržala »zgolj« vlogo ene najustvarjalnejših oseb v kuhinji, bi morebiti preživela kakšen dan ali dva tudi manj stresno. A potem to ne bi bila več ona – kontradiktorna do sebe, ko z odločno in mamljivo energijo privlači, a se v tem cunamiju znotraj krha in podira kot povsem običajna najstnica. 

Preberite še:

Komentarji: