- 6 večjih korenčkov
- 2 jajci
- 2 žlici drobtin
- 2 žlici masla
- po želji peteršilj in druga sveža zelišča
Priprava:
- V kozico s hladno vodo položimo jajci, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
- Korenje očistimo, narežemo na paličice, ki jih skuhamo v slani vodi ali soparimo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste na ugriz. Naložimo na servirni krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople.
- Trdo skuhani jajci takoj postavimo pod curek mrzle vode, nato olupimo in narežemo na drobne kocke. Potresemo jih po korenju in spet pokrijemo.
- Posebej v kozici raztopimo maslo, dodamo drobtine in jih med mešanjem nad šibkim ognjem pražimo, da zlato porjavijo. Previdno, le zlato porjavijo!
- Maslene drobtinice potresemo po zelenjavi z jajci in ponudimo kot prilogo k pečenim puranjim zrezkom in krompirjevemu pireju ter motovilcu s česnom.
Različica: Če imamo na voljo peteršilj in/ali druga sveža zelišča, jih narežemo in vmešamo med drobtine.
Naredimo vnaprej: Ne, tega ne moremo skuhati vnaprej. Lahko le narežemo korenje in jajci trdo skuhamo. Mogoče pa se najde kak pomagač in je delo hitreje končano.
Priporočamo še: Piščančja obara s puhastimi cmoki