Možgani iz Muzeja iluzij, jajčevec s Tihomirjem Pinterjem
Kdo je bil najboljši na kulinaričnem sprehodu po Ljubljani?
Odpri galerijo
Kakšna dobra ideja! V sklopu največjega kulinaričnega dogodka pri nas, Evropskega simpozija hrane, so najbolj znani ljubljanski chefi stregli hrano tam, kjer je ne bi nikdar pričakovali. Nenavadnega pohoda je bilo deležnih 150 ljudi, postojank pa je bilo šest: kdor je prišel, je videl lep kos ljubljanskih zanimivosti in se lahko pogovoril s chefi, ki jih je v projekt pritegnil Turizem Ljubljana s svojo blagovno znamko Gourmet Ljubljana. Ob tem, da je Križanke in trg pred njimi zasedla še predpremiera priljubljene Odprte kuhne, danes po prestolnici zares ni manjkalo priložnosti, da si človek omasti brk z vsem najboljšim, kar ima ponuditi Ljubljana in njeno zaledje.
Karavana tujih novinarjev, blogerjev, vplivnežev in pomembnih obiskovalcev simpozija se je vila od mestne tržnice v Galerijo Kresija, Muzej iluzij, v mestno hišo in na grad, na koncu pa nazaj v Križanke. In čeprav hrana povsod pač je prevpila vsebino razstav in in zgodbe, ki so jih pripovedovali vodiči, je bil ta sprehod drugačen, boljši, kot je navadno pohajanje okrog znanih točk.
Gostje velikega simpozija imajo danes še večerjo v Klubu Gurmanov Skaručna. Pot jih naprej vodi na zahod, v vinsko klet Guerila in v Hišo Franko, v ponedeljek pa se na ljubljanskem gradu začenja glavni del, simpozij z nekaterimi najbolj uglednimi imeni svetovne in evropske kulinarike.
Karavana tujih novinarjev, blogerjev, vplivnežev in pomembnih obiskovalcev simpozija se je vila od mestne tržnice v Galerijo Kresija, Muzej iluzij, v mestno hišo in na grad, na koncu pa nazaj v Križanke. In čeprav hrana povsod pač je prevpila vsebino razstav in in zgodbe, ki so jih pripovedovali vodiči, je bil ta sprehod drugačen, boljši, kot je navadno pohajanje okrog znanih točk.
Gostje velikega simpozija imajo danes še večerjo v Klubu Gurmanov Skaručna. Pot jih naprej vodi na zahod, v vinsko klet Guerila in v Hišo Franko, v ponedeljek pa se na ljubljanskem gradu začenja glavni del, simpozij z nekaterimi najbolj uglednimi imeni svetovne in evropske kulinarike.
Ateljeja. Nekakšna retroavantgarda. FOTO: Karina Cunder Re" img_id="1640572"/>
Strelcu na Ljubljanskem gradu, tokrat pa je svoj kotek dobil v atriju mestne h" img_id="1640592"/>
Maxim) je privrženec francoske šole, zadolžen je bil za glavno jed: goveji consomme, počasi pečena telečja krača, pražen krompir in ocvrta fregola s peno pečenega jabolka in čebulo. FOT" img_id="1640612"/>
Evergreen) se je prav razveselili tega, da lahko dela sladico. Zadnje čase se mladi talent po izboru slovenskega vodnika Gault & Millau " img_id="1640632"/>