Na obisku: Stara gostilna v Piranu, ki je pravo presenečenje

Smo pred piransko Punto. A ne gremo naravnost, naprej ob morju, kot smo vajeni. Tokrat ne v gostilne, ki jih poznamo že desetletja. Prva uličica desno, v starem mestnem jedru. Stara gostilna. Po novem. Šef kuhinje Gradimir Dimitrić streže humor in dramo.
Fotografija: Foto Neža Plestenjak/mojfokus
Odpri galerijo
Foto Neža Plestenjak/mojfokus

To je bila nekoč »ena od«, navadna gostilna s standardno ponudbo sardelic in kalamarov, malic za domačine, s hendikepom, še v drugi vrsti od morja je. Pred približno tremi leti so se odločili, da bodo poskušali obrniti zgodbo, narediti nekaj malo bolj domiselnega, nekaj, zaradi česar zaviješ vstran – dobrodošlo ne samo v Piranu, ampak v vsakem mestu, pravzaprav. 

Z branjem nadaljujte na Odprti kuhinji.

Komentarji: