Odprta kuhinja: Češnje s testeninami

Črne in rdeče, vedno pa slastne.

Objavljeno
24. junij 2015 12.49
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood
Recepti in fotografije Guliver/Stockfood

Če se malo potrudimo z njimi, jih lahko povzdignemo v bistveno sestavino glavne jedi, ki bo imela v sebi vsa sladka pričakovanja začetka poletja. Češenj ni nikoli preveč.

Sladki ravioli s kremo zabaione

Za štiri; čas priprave: 1 ura, čas čakanja: 1 ura, čas peke: približno 20 minut, srednje težka priprava

Testenine:

75 g zdroba trde pšenice

75 g pšenične moke

1 jajce

1–2 jajčna rumenjaka

ščepec zmletega cimeta

20 g sladkorja v prahu

ščepec soli

1–2 veliki žlici oljčnega olja

Nadev:

40 g piškotov amaretti

150 g rikote

50 g sladkorja v prahu

80 g izkoščičenih češenj, narezanih na kocke

1 cl češnjevega likerja

jajčni beljak za premaz

Zabaione:

3 jajčni rumenjaki

125 g sladkorja

125 ml belega vina

100 g izkoščičenih češenj, narezanih na štiri dele

Priprava:

Vse sestavine za pripravo testenin stresite v mešalnik in z njim umešajte testo. Nato testo prestavite na delovno površino in ga tako dolgo gnetite, da postane dovolj prožno, gladko in nič več lepljivo. Oblikujte ga v kroglo, zavijte v folijo in za približno eno uro postavite v hladilnik.

Nadev: zdrobite piškote amaretti, jih stresite v vrečko za zamrzovanje in dodatno večkrat prevaljajte s kuhinjskim valjarjem. Rikoto in sladkor v prahu dajte v posodo in mešajte z metlico za sneg, dokler ne bo zmes popolnoma gladka. Nato dodajte zdrobljene piškote, češnje in liker.

Testo za testenine razdelite na dva dela in ju na pomokani površini čim bolj na tanko razvaljajte v dva pravokotnika. Na razdaljah od 3 do 4 centimetre naložite na prvo testeninsko ploščo kupčke nadeva, vmesne robove med njimi poškropite z jajčnim beljakom in čez položite drugo testeninsko ploščo. Na vmesnih delih med nadevom dobro stisnite testo in s kolescem za rezanje testa izrežite pravokotnike. Prestavite jih na suho kuhinjsko krpo in počakajte, da se malo posušijo.

Za kremo zabaione stepite rumenjake in sladkor z električnim mešalnikom, da nastane gladka krema. Posodo postavite v vročo, vendar ne vrelo vodo. Mešanici rumenjakov in sladkorja med nenehnim mešanjem dodajajte belo vino. Mešajte še naprej tako dolgo, da dobite dvojno količino kreme. Vzemite posodo iz vodne kopeli in mešajte naprej. Dodajte češnje.

Raviole kuhajte štiri do šest minut v rahlo soljeni vreli vodi, jih vzemite iz lonca z zajemalko za testenine in počakajte, da voda popolnoma odteče. Naložite jih na krožnike, prelijte s kremo zabaione in postrezite.