Odprta kuhinja: Majske rajske češnje

V majskem natečaju Naša sestavina – vaš recept se počasi končuje prvi del, to je zbiranje vaših najljubših receptov s češnjami.

Objavljeno
29. maj 2016 00.18
A. S. H.
A. S. H.
V majskem natečaju Naša sestavina – vaš recept, eni bolj priljubljenih rubrik Odprte kuhinje, ki ga skozi mesece peljemo s partnerjem Lidlom Slovenija, se počasi končuje prvi del, to je zbiranje vaših najljubših receptov s češnjami. V uredništvu jih imamo kar precej, še vedno pa je čas, da pošljete svojega. To lahko storite po navadni pošti ali z elektronskim obrazcem, oba naslova najdete na zadnji strani vaše najljubše kulinarične priloge. Sprejeli bomo vse, ki bodo prispeli v uredništvo do nedelje, 29. maja.

V prihodnjem tednu pa nas čaka težko delo izbrati pet najboljših in najbolj zanimivih, svežih in kakor koli izstopajočih receptov s češnjami, ki jih bomo skupaj z mladimi kuharji pod mentorstvom Neli Selan tudi preskusili in najboljše nagradili. Za prve tri so pripravljeni boni v vrednosti 120, 60 in 40 evrov. Vsaka češnjeva jed pa bo dobila tudi čudovito fotografijo, ki je lahko v ponos vsakomur.

Zmagovalni recept bo teden pozneje po svoje predelal še vrhunski kuhar Tomaž Kavčič. Vedno nas preseneti z zgodbo, ki spremlja zmagovalno jed, s pogledom, ki jed postavi v popolnoma nove okvire, in ne nazadnje s filigranskimi postopki in orodjem, s katerimi dela prave male čudeže. Se že veselimo. Junij pa bo obarvan lahkotno poletno. Iskali bomo vaš najljubši poletni krožnik. Tisti, ki vas poživi, ko so dnevi najbolj pasji, in napolni celice telesa, da ostanejo pripravljene na vsakodnevno spopadanje z izzivi. Hranilen krožnik, ki ne obleži v želodcu, ampak ga lahkotno in prefinjeno zamoti. Če se boste poigrali še z barvami, dekoracijo in samim videzom uporabljenih sestavin, bomo še toliko bolj veseli. Recepte za lahkotne poletne jedi pričakujemo do zadnje nedelje v mesecu, to bo 26. junij. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da bomo najboljše spet nagradili.