Odprta kuhinja: Sladkamo se s češnjami

Naša sestavina - Vaš recept in Učilna okusov vabita v svoje vrste. Prva z vašimi naj recepti s češnjami, druga na prigrizek.

Objavljeno
20. maj 2016 19.21
A. S. H.
A. S. H.
Češnje lahko jemo surove ali kuhane v kompotu. Iz njih lahko pripravimo marmelado ali spečemo češnjev zavitek. Lahko jih vložimo ali naredimo češnjev sok. Tudi češnjev liker je odličen. In trenutki, ko se nasmejimo s češnjami za uhlji, so tisti, ki se jih bomo radi spominjali.

Češenj bo kmalu v izobilju in receptov s svežimi idejami bo zagotovo primanjkovalo. Tukaj nastopimo mi. In vi. V majskem natečaju Naša sestavina – vaš recept skupaj s partnerjem akcije Lidlom Slovenija iščemo vaš najljubši recept s sladkim rdečim sadežem.

Najboljše tri bomo po preskusu z mladimi kuharji z BIC Ljubljana v začetku junija nagradili z boni za 120, 60 in 40 evrov. Najboljšega med vsemi pa bo potem po svoje predelal še vrhunski kuhar Tomaž Kavčič. Pošljite nam svoje predloge na naslov, ki ga najdete na zadnji strani svoje najljubše kulinarične priloge, ali nas poiščite na facebooku, kjer boste našli tudi elektronsko povezavo do prijavnega obrazca. Recepte sprejemamo do zadnje nedelje v mesecu, tokrat je to 29. maj.

Mladi kuharji z BIC Ljubljana pa v svoji Učilni okusov na ljubljanski Tržnici pod arkadami enkrat na mesec pripravijo enega od vaših najboljših receptov in ponudijo v pokušino mimoidočim. Tokrat smo se odločili za palačinke s hrenom, ki so v aprilskem natečaju zasedle odlično tretje mesto. Takrat smo iskali pekoče recepte in zanimiva kombinacija s pekočim hrenom nam je pognala kri po žilah. Pa jo ponujamo tudi vam. V četrtek, 26. maja, in petek, 27. maja, vas bo prigrizek čakal v Učilni okusov.