OK recept: presne dobrote

Aprila nas zanimajo vse jedi, ki vključujejo presne, torej nekuhane sestavine.

Objavljeno
01. april 2017 00.37
K. C. R.
K. C. R.
April je tu in z nami nov izziv za domače kuharske mojstre: znate narediti kako dobro presno jed? V zadnjem času so nam prav prirasle k srcu, ker so tako »neposredne« in tudi krepke.

Najbrž boste poslali največ OK receptov za sladice. V zadnjem času imajo vse več oboževalcev, ker so zdrave, predvsem pa dovolj izdatne, da včasih odležejo tudi kot nekakšno majhno kosilo. Ampak s tem se ne omejujte: tokrat nas zanimajo vse jedi, ki vključujejo presne, torej nekuhane sestavine. V mislih smo namreč že v maju, ko bomo izbirali najboljše – to je čas, ko na tržnici vse buhti, tudi na domačih vrtovih je že kaj prvega domačega zelenja. Poskusimo to kar najbolj izkoristiti. Saj veste: le malo je živil, ki bi jim kuhanje in toplotna obdelava dodala hranilno vrednost.

V zadnjem času vas vse več pošilja z našo elektronsko glasovnico: naslov je na zadnji strani priloge, prav tako je tam kuponček, ki ga priložite, če nam boste recepte pošiljali z navadno pošto. Spomnimo: nagrade so kar lepe. Najboljši trije dobijo bone v vrednosti 120, 60 in 40 evrov.

Najboljše pa bomo izbirali tudi prihodnji teden – z ekipo mladih kuharjev na BIC Ljubljana bomo kuhali s čemažem, ki je bil naš marčevski izziv. Spremljajte OK: prihodnji teden še več idej za veliko noč, najboljši recepti z divjim česnom – in še imamo zalogo ...