Petkov namig za kosilo: Krompirjeva ponev s papriko in tunino

Iz ene ponve, velika jed! Priprava vam vzame 10 minut, čas praženja 5 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
13. maj 2016 16.30
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 večji kuhani krompirji 
(v olupku)
  • rdeča, rumena in zelena paprika
  • večja čebula
  • večji svež paradižnik 
ali pol pločevinke vloženega
  • 2 pločevinki tunine 
v oljčnem olju
  • sol, bazilika
  • 2 žlici olja


Priprava:

  1. Krompir olupimo in narežemo na rezine.
  2. Paprike očistimo, narežemo na trakove, čebulo pa na kolobarje.
  3. V veliko in malo višjo ponev nalijemo 2 žlici olja, segrejemo in dodamo krompir. Na hitro hrustljavo opečemo.
  4. Potresemo s papriko in čebulo, spet malo popečemo in nazadnje vmešamo še narezan paradižnik in razkosano tunino iz pločevinke. Pražimo še minuto ali dve.
  5. Nazadnje začinimo z baziliko in takoj ponudimo s sezonsko solato, na primer iz naribanega korenčka in rukole.


Različica: Po želji na koncu obložite z rezinami mocarele, ki se na krompirju mamljivo stopi. Za prste obliznit.