Petkov namig za kosilo: Praženi riž z rikoto in porom

Preprosto njami. Tudi za otroke bo obrok zanimiv in okusen. Priprava vam bo vzela 5, čas kuhanja in praženja pa še 20 minut.

Objavljeno
21. november 2016 23.53
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 300 g riža parboiled
  • 2 korenčka
  • večji por
  • pločevinka vloženega paradižnika 
  • sol
  • 2 stroka česna
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 2 žlici masla

 

Priprava:

  1. Korenje narežemo na kolesca ali kocke, stresemo v posodo in na hitro popražimo.
  2. Dodamo riž, počakamo, da postekleni, nato paradižnik, pomešamo in prilijemo vodo, da je riž povsem prekrit. Solimo.
  3. Pokrijemo in kuhamo 10 minut ali malo dlje, da je riž že skoraj mehak. Po potrebi dodamo vodo.
  4. Por grobo narežemo in dodamo rižu. Odkrito kuhamo še par minut, da se riž dokončno zmehča. Odstavimo.
  5. V visoki ponvi s premazom proti prijemanju raztopimo maslo in vanj stresemo kuhan riž. Ogenj povečamo in riž pražimo, da postane rahlo hrustljav, to je kakšni 2 minuti.
  6. Nazadnje dodamo rikoto, pražimo največ minuto, nato takoj ponudimo s sezonsko solato, recimo endivijo s praženimi bučnicami.