Petkov namig za kosilo: Testenine z rozinami, oreščki in medom

Z njimi boste navdušili mladino. Priprava: 15 minut. Dober tek!

Objavljeno
08. marec 2018 12.22
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 300 g testenin (polžki ali druge male testenine po lastni izbiri)
  • 2 pesti rozin
  • 2 pesti oreščkov
  • 2-3 žlice medu
  • po želji lupinica eko limone

Priprava:

  1. Testenine stresemo v slan krop in pustimo kuhati; vsaki 2 minuti jih krepko premešamo.
  2. Medtem namočimo rozine v vodi, oreščke grobo sesekljamo.
  3. V servirno skledo stresemo odcejene in oplaknjene kuhane testenine, dodamo rozine, po želji limonovo lupinico, potresemo z oreščki in premešamo.
  4. Naložimo v skodele in pustimo, da si sladke makarončke vsak prelije z medom po okusu. Ponudimo po nežni bistri ribji juhi z rižem (recept 18. 2. 2018)

Različica: Prehransko bogatejši obrok z nižjim GI dobimo, če med testenine ob vsem drugem zamešamo še skuto (običajno kislo ali sladko/albuminsko iz sirotke). Njami. Rozine nadomestimo z namočenimi suhimi brusnicami, koščki suhih sliv ali suhim sadjem po izbiri.

Naredimo vnaprej: Raje ne. Jed je pripravljena hitro in le pravkar narejena je zares okusna.

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.