Polet O2: Atletski krožnik: Chutney iz fig

Čeprav je čas fig že za nami, ponekod še vedno lahko dobimo sveže, posušene pa najdemo na prodajnih policah vseh 12 mesecev.

Objavljeno
29. september 2016 12.36
Luka Štucin
Luka Štucin
Sveže fige so seveda nekaj povsem drugačnega in tudi, ko jih umestite v krožnik svojo jed popeljete v novo dimenzijo. Letos poleti ste zagotovo zapeljali mimo kakšnega figovca in nekaj fig odtrgali za domov. Upam sicer, da jih niste preveč pojedli na poti, saj fige v nekaterih primerih delujejo kot lažje odvajalo. Prijateljsko opozorilo.

Posušene fige imajo še vedno ogromno okusa, zato jih lahko mirne vesti uporabite v naslednjem kuharskem improviziranju. Sicer pa so sveže fige izjemno dober vir vlaknin.

Recept za chutney iz fig, ki se odlično prileže ob svinjini ali piščancu, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!