Poletov recept: Polnjeni kaneloni ali družinska specialiteta

Recept, s katerim boste lahko zaposlili celotno družino ali partnerja. Ne bojte se umazati, okusno bo!

Objavljeno
25. april 2016 11.49
Posodobljeno
26. april 2016 10.00
Luka Štucin
Luka Štucin
Iz pečice, tudi v italijanski kuhinji, po navadi prihajajo najbolj okusne in dišeče kuharske stvaritve, ki so nam jih včasih ustvarjale babice, danes pa bomo sami poskrbeli za to, da bo iz pečice zadišalo po družinski specialiteti, zaradi katere si morajo vsi okoli vas zavihate rokave in se vreči v delo.

V Sloveniji smo kanelonov bolj navajeni v ocvrti obliki, z zvito palačinko, v katero v veliki večini primerov damo šunko in sir, po možnosti dodamo še gobe in špinačo. Takšni kaneloni so popularni in tradicionalni v Argentini in Urugvaju, v nam bližnji Italiji pa ne odstopajo od testenin, kakšno cvrtje neki!

Recept za italijansko družinsko specialiteto si preberite in prepišite na tej povezavi spletne strani Polet O2!