Ponedeljkov namig za kosilo: Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

Izvrstna brezmesna jed. Priprava: 20 minut; čas peke: 5 minut. Dober tek!
Objavljeno
09. april 2018 11.44
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 3 žlice oljčnega olja
  • strok česna
  • 600 g pečenih paprik iz kozarca
  • žlica slanih kaper
  • 100 g črnih oljk
  • 320 g testenin
  • peteršilj
  • 400 g mocarele
  • sol, poper

Priprava:

  1. Pečene olupljene paprike narežemo na trakove, oljke izkoščičimo in narežemo.
  2. Pečico vklopimo na 220 stopinj oziroma na žar.
  3. Česen drobno sesekljamo, ga stresemo v visoko in široko ponev in na olju hitro popražimo, da zadiši. Dodamo papriko, oljke, oplaknjene in odcejene kapre, vse posolimo, popramo in 10 minut kuhamo nad šibkim ognjem.
  4. Medtem v velikem loncu slane vode skuhamo testenine al dente. Kuhane, odcejene damo k papriki, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.
  5. Med testenine vmešamo še sesekljan peteršilj, vse krepko premešamo in preložimo v ognjevaren pekač.
  6. Obložimo z rezinami mocarele in postavimo v segreto pečico za 5 minut, da se mocarela zapeče in stopi.
  7. Takoj ponudimo s solato iz motovilca in fižola.

Naredimo vnaprej: Hja, težka bo. Ta jed je najboljša pravkar pečena. Lahko pa skuhate testenine vnaprej, skuhate omako, narežete mocarelo. Naslednji dan vse sestavite skupaj in porinete v segreto pečico za približno 10 minut, saj se morajo sestavine še ogreti.