Ponedeljkov namig za kosilo: Zelenjavno-sirova nabodala

Lahko jih pripravite tudi s sirom za žar, ki je ostal še od včeraj. Priprava vam bo vzela 10, čas peke pa 10 minut.

Objavljeno
23. maj 2016 22.37
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 papriki
  • 2 (raje manjši) bučki
  • 2 bogati vejici češnjevih paradižnikov
  • 250 g sira za žar
  • 12 paličic
  • olje za peko


Priprava:

  1. Papriko očistimo in narežemo na dovolj velike kose, da jih bomo lahko natikali na paličice.
  2. Sir narežemo na kocke, bučke na kolesca.
  3. Paradižnik le umijemo.
  4. Na paličice v poljubnem vrstnem redu natikamo zelenjavo in sir. Vse skupaj malenkost posolimo.
  5. V ponvi segrejemo malo olja in vanjo položimo nabodala. Pečemo približno 10 minut, vmes obračamo, da se sir speče z vseh strani. Pri obračanju ne hitimo, ampak počakamo, da se sir hrust­ljavo speče na eni strani in sam odstopi od ponve.
  6. Nabodala ponudimo po ostanku nedeljske goveje juhe z zdrobovimi žličniki in kuhano govedino, s krompirjevo solato z mlado čebulo.

Koristen nasvet: Kovinske paličice so sicer elegantne, a za peko nepraktične, saj se tako segrejejo, da jih je nerodno obračati. Namesto njih priporočam lesene - daleč najboljše so bambusove z razširjenim zgornjim delom za lažji prijem.