- 2 papriki
- 2 (raje manjši) bučki
- 2 bogati vejici češnjevih paradižnikov
- 250 g sira za žar
- 12 paličic
- olje za peko
Priprava:
- Papriko očistimo in narežemo na dovolj velike kose, da jih bomo lahko natikali na paličice.
- Sir narežemo na kocke, bučke na kolesca.
- Paradižnik le umijemo.
- Na paličice v poljubnem vrstnem redu natikamo zelenjavo in sir. Vse skupaj malenkost posolimo.
- V ponvi segrejemo malo olja in vanjo položimo nabodala. Pečemo približno 10 minut, vmes obračamo, da se sir speče z vseh strani. Pri obračanju ne hitimo, ampak počakamo, da se sir hrustljavo speče na eni strani in sam odstopi od ponve.
- Nabodala ponudimo po ostanku nedeljske goveje juhe z zdrobovimi žličniki in kuhano govedino, s krompirjevo solato z mlado čebulo.
Koristen nasvet: Kovinske paličice so sicer elegantne, a za peko nepraktične, saj se tako segrejejo, da jih je nerodno obračati. Namesto njih priporočam lesene - daleč najboljše so bambusove z razširjenim zgornjim delom za lažji prijem.