Sredin namig za kosilo: Juha iz rdeče paprike 
z gorgonzolo

Izvrstna aromatična juhica, ki se prileže tudi v poletnih dneh. Priprava traja 10 minut, čas kuhe pa 10 minut.

Objavljeno
08. avgust 2016 13.33
Posodobljeno
10. avgust 2016 12.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 6 rdečih mesnatih paprik (kurtovska kapija, rog)
  • manjša čebula
  • žlička masla
  • žlica moke
  • sol, poper
  • 50-100 g gorgonzole
  • pol kozarca belega vina


Priprava:

  1. Paprike in čebulo očistimo in narežemo. Stresemo v lonec, prilijemo vodo, da pokrije zelenjavo, nato pokrito kuhamo 15-20 minut, da se paprika povsem zmehča.
  2. Kuhane paprike pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho skozi pasirko precedimo v novo posodo, da odstranimo večje moteče koščke lupine.
  3. V lonec damo košček masla, ga raztopimo, dodamo moko, krepko premešamo in postopno prilivamo juho, vino in po potrebi še malo vode.
  4. Solimo, popramo, prevremo in ponudimo z gorgonzolo, ki zaokroži okus.


Namig: Po juhi postrežemo ocvrte sardelice in krompirjevo solato.