- 4 žlice olja
- 6 jajc
- 4 stroki česna
- večji por
- 2 večja rdeča korenčka
- večji rumen korenček
- 5 listov toskanskega ohrovta
- žlička soli
- 50 g kokosovih kosmičev
- 3 skodelice kuhanega rjavega riža
- 4 žlice sojine omake
- sok limone ali limete
- žlica naribanega suhega ingverja ali nariban košček svežega
- žlica medu
- 2 žlički koruznega škroba
Priprava:
- Korenček očistimo, narežemo na palčke, por narežemo na rezine. Ohrovtu odstranimo steblo, ga narežemo na trakove in prihranimo posebej. Česen stremo. Jajca v posodici razžvrkljamo. Limoni stisnemo sok.
- Vok segrejemo do točke, ko vodna kapljica zapleše. V vok damo žlico olja in vlijemo jajca. Ko jajca zakrnejo, jih razkosamo in preložimo v globoko skledo.
- V ponev damo novo žlico olja in zelenjavo, razen ohrovta, in pražimo, da se zelenjava na zunaj zapeče, sredica pa ostane hrustljava. (To je bolje narediti v dveh delih, da se zelenjava res praži in Posebej zmešamo sojino omako, sok limone, med in koruzni škrob.
- Na zelenjavo damo rezance ohrovta in pražimo dalje 2 minuti, nato vso zelenjavo iz ponve stresemo v skledo k jajcu.
- V ponvi na olju popražimo kokosove kosmiče, da pozlatijo. Dodamo kuhan riž in ga pražimo 3 minute, da se segreje.
- Zdaj v ponev vrnemo vso zelenjavo in jajca, vmešamo omako in takoj ponudimo kot samostojno jed s solato.