Sredin namig za kosilo: Testenine z inčuni in drobtinicami

Previdno s soljo. Priprava: 1 minuta; čas kuhanja: 10 minut. Dober tek!

Objavljeno
14. februar 2018 11.07
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400 g jajčnih testenin
  • 4 velike žlice krušnih drobtin
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 mali pločevinki vloženih slanih inčunov

Priprava:

  1. V velikem loncu zavremo 4 litre vode. Krop le rahlo solimo in vanj stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
  2. Medtem v globoko ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.
  3. Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Odstavimo.
  4. Testenine odcedimo, jih zvrnemo v ponev, to krepko stresemo, da se vse pomeša z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko ali največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.
  5. Takoj postrežemo z zeleno solato z naribano črno redkvijo.

Opomba: Svetujem, da izberete jajčne testenine, da povečate količino beljakovin v obroku, ali pa v solato dodajte kuhane stročnice, mogoče jajček ...

Naredimo vnaprej: Nak, danes ne bo šlo. Jed je najboljša pravkar skuhana.

nasvet: Slani inčuni so ... slani. Zato, res previdno z dodajanjem soli. Morda bi veljalo razmisliti, da vsaj kakšnega pred kuhanjem oplaknete.


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.