- 2 stebli mlade čebule
- 2 korenčka
- 2 pesti zamrznjenega graha
- večji krompir
- drobnjak, peteršilj
- krebuljica, pehtran
- sol, žlica olja
Priprava:
- Korenček umijemo in drobno narežemo. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Krompir olupimo, umijemo in narežemo na manjše kocke.
- V kozico stresemo korenje, čebulo, krompir in grah, dodamo žlico oljčnega olja in hitro popražimo, da malo zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo največ 15 minut. Solimo.
- Juho porazdelimo po krožnikih in na vsakega stresemo še ščep narezanih svežih zelišč. Po juhi ponudimo puranji zrezek in riž z bučnim pirejem ter zeljno solato.
Različica: Juho pretlačite s paličnim mešalnikom.
Koristen nasvet: Namesto dveh korenčkov iz lanske sezone uporabite vsaj pet mladih iz letošnje, njihove nežne liste pa sesekljajte skupaj z zelišči. Za klorofil, železo, vlaknine in še kaj.