Torkov namig za kosilo: Juhica z zelišči

Uporabite kar se da veliko zelišč. Priprava vam bo vzela 10 minut, čas kuhanja 15 minut. Dober tek!

Objavljeno
13. maj 2016 16.36
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 stebli mlade čebule
  • 2 korenčka
  • 2 pesti zamrznjenega graha
  • večji krompir
  • drobnjak, peteršilj
  • krebuljica, pehtran
  • sol, žlica olja


Priprava:

  1. Korenček umijemo in drobno narežemo. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Krompir olupimo, umijemo in narežemo na manjše kocke.
  2. V kozico stresemo korenje, čebulo, krompir in grah, dodamo žlico oljčnega olja in hitro popražimo, da malo zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo največ 15 minut. Solimo.
  3. Juho porazdelimo po krožnikih in na vsakega stresemo še ščep narezanih svežih zelišč. Po juhi ponudimo puranji zrezek in riž z bučnim pirejem ter zeljno solato.

Različica: Juho pretlačite s paličnim mešalnikom.

Koristen nasvet: Namesto dveh korenčkov iz lanske sezone uporabite vsaj pet mladih iz letošnje, njihove nežne liste pa sesekljajte skupaj z zelišči. Za klorofil, železo, vlaknine in še kaj.