Torkov namig za kosilo: Šparglji z jajci iz pečice

Brezmesna ali mesna različica. Priprava vam bo vzela 10, čas peke pa še 10-15 minut. Dober tek.

Objavljeno
05. junij 2017 16.05
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 300 g zamrznjenega ali svežega oluščenega graha
  • 6 špargljev
  • čebula
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • pločevinka paradižnika
  • košček suhega feferona
  • 4 jajca
  • po želji 2 rezini kuhanega pršuta ali kocke pršuta, salame

Priprava:

  1. Šparglje narežemo na manjše kose, blanširamo skupaj z grahom in preložimo v model. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
  2. Drobno nasekljamo čebulo in česen ter ju skupaj s pršutom ali panceto, če smo se odločili za mesno različico, popražimo v ponvi.
  3. Dodamo pretlačen vložen paradižnik ali na kose narezan svež paradižnik, posolimo, začinimo s sesekljanim feferonom in na majhnem ognju počasi dušimo največ 5 minut.
  4. Zmes naložimo v model k špargljem in grahu, premešamo in na vrh ubijemo jajca, da ostane rumenjak še cel.
  5. Rahlo posolimo, popramo in postavimo v pečico.
  6. Pečemo 10 minut, da beljak zakrkne, in takoj ponudimo s kosom dobrega kruha po juhi iz mlade blitve. Za posladek so posladkorjene jagode s smetano.


Nasvet: Preden vlijete jajček v omako, naredite manjšo vdolbino. Tako se beljak ne bo razlil po vsej površini in bo ostal lepo ujet v jamici.

Različica: V omako dodajte bučke, papriko, namesto koščkov mesnin pa kose pečenih ali konzerviranih rib.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.