Zaslužite si januarski »dodatek«

... podelili ga bomo tistemu, ki nam bo poslal recept za jed, ki je po svoji pripravi in sestavinah skromna, po okusu pa kraljevska.

Objavljeno
24. december 2016 08.35
K. C. R.
K. C. R.
... podelili ga bomo tistemu, ki nam bo poslal recept za jed, ki je po svoji pripravi in sestavinah skromna, po okusu pa kraljevska. To je zadnji letošnji izziv v naši akciji zbiranja najboljših receptur bralcev.

Prav veliko se vas ni odločilo razmišljati o skromnih jedeh, ki bi nas razveselile – ampak verjemite, januarja nas bo to še kako zanimalo. Prvi mesec leta je nekako asketski: vsi težimo k temu, da bi jedli manj, bolj kakovostno, bolj zdravo – in to je natančno to, kar so večino časa, ker so bili primorani, počeli naši predniki. Vsi predlogi, ki ste nam jih poslali do zdaj, so segli v skrinjico spominov. Lahko pa nam predlagate še kaj takega, kar spada na področje moderne prehrane, ki je tudi že marsikaj doumela glede potreb zdravja in našega organizma, morate priznati.

Časa je tokrat do 8. januarja. V številki po tem bomo predstavili najboljše – čas smo podaljšali, ker vemo, da gre decembra najtežje: vsak je zaposlen z vsem mogočim in kdo bi pošiljal recepte. No, mi smo veseli vsakega, ki pride, če to kaj pomeni.

Naša naslova poznate, sicer pa sta napisana na zadnji strani priloge: najlaže recept oddate  kar tukaj z elektronskim obrazcem, za navadno pošiljanje dodajte izrezan kuponček, ki je tudi na zadnji strani.

Nagrade? Po starem. Najboljši trije dobijo bone v vrednosti 120, 60 in 60 evrov.

Partner akcije je Lidl Slovenija. Tomaž Kavčič vsak mesec zmagovalni recept predela po svoje, nas nauči marsikaj o kuharskih tehnikah in razkrije marsikatero skrivnost, ki nam pomaga približati svet visoke kulinarike.