Zmagovita vrnitev svinjske masti

Če je pred leti veljalo, da nas lahko svinjska mast dolgoročno ugonobi, se danes prav nič sramežljivo vrača v kuhinjo, kajti ni tako škodljiva, kot se je zdelo.
Fotografija: Foto Thinkstock
Odpri galerijo
Foto Thinkstock

Počasi se približuje sezona kolin, ki v sodobnem času sicer ni tako strogo določena kot nekoč. Takrat ko še ni bilo hladilnikov, so namreč morali klati v mrzlem vremenu, da se meso ne bi pokvarilo, poleg tega so bili omejeni z načini konzerviranja. Danes imamo na voljo hladilnice, hladilnike in zamrzovalnike, kljub temu pa o kolinah, ko zadiši po ocvirkih, krvavicah in pečenki, razmišljamo predvsem pozimi. Ko smo pri pujsu, ne moremo mimo dileme glede svinjske masti, ki je bila v preteklosti osnovna maščoba v kuhinji in je bila v prehrani naših prednikov izjemno pomembna.

Več preberite na Odprti kuhinji.

Komentarji: