Bela hiša predstavila uradni portret prve dame Melanie Trump

Melania je predstavitev portreta pospremila z besedami: »Počaščena sem, da služim v vlogi prve dame.«

Objavljeno
04. april 2017 14.15
US-POLITICS-TRUMP
Šp. B., STA
Šp. B., STA

Washington − Bela hiša je včeraj predstavila uradni portret prve dame Melanie Trump. Fotografija pa že deli mnenje javnosti − nekaterim je všeč, drugi pa vihajo nos.

Nekatere je zmotila navedba, da je bila fotografija posneta v »novi rezidenci Melanie Trump v Beli hiši«, saj se Melania ni preselila v Washington, ko je njen mož Donald Trump januarja prevzel položaj predsednika ZDA, ampak je ostala na Manhattnu v New Yorku in tudi ni javno nastopala. V New Yorku bo menda ostala, dokler njun sin Barron ne bo zaključil šolskega leta.

Fotografija 46-letne prve dame ZDA je posneta v Beli hiši, so zatrdili v sporočilu za javnost. Melania je oblečena v črn suknjič s črno rutico, slikana pa je od pasu navzgor s prekrižanimi rokami, na katerih se bohotita dva prstana − na levi roki z velikim diamantom, na desni pa z več manjšimi dragocenimi kamni.

»Počaščena sem, da služim v vlogi prve dame, in veselim se, da bom služila Američanom v prihodnjih letih,« je Melania Trump izjavila v spremni besedi fotografije. Fotografijo je posnela belgijska fotografinja Regine Mahaux, sicer že stara sodelavka Trumpove družine. Podobne polemike so spremljale tudi objavo uradnih portretov predhodnic Melanie Trump.


Michelle Obama je leta 2009 nosila obleko brez rokavov, zaradi česar je sprožila val ogorčenja, njena obleka pa naj bi bila tudi preveč vsakdanja. Foto: Joyce N. Boghosian

Melania Trump pa s portretom nadaljuje tradicijo »črne«. Na svojih uradnih portretih prve dame so črno obleko nosile tudi Michelle Obama, njena predhodnica Laura Bush in pred tem Hillary Clinton.