Bohinj na lestvici Lonely Planeta najboljših krajev za družinske počitnice

Neokrnjena narava, možnost aktivnega dopusta, dobra hrana in cenovna dostopnost, navaja Lonely Planet.

Objavljeno
24. junij 2015 10.27
Motiv iz Bohinja 17.julija 2014.
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Bohinj − Na letošnjo lestvico desetih najboljših evropskih destinacij za družinski oddih so avtorji priljubljenega turističnega vodnika Lonely Planet uvrstil tudi tudi Bohinj. Med razlogi navajajo neokrnjeno naravo, možnosti aktivnega preživljanja dopusta za vso družino in konkurenčno ponudbo na področju kulinarike.

»Novica je prišla v pravem času. Gre za potrditev, da imamo prave cilje in da razvijamo kakovostne turistične produkte,« je ob objavi seznama poudaril direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

Kot najbolj zanimive je izpostavil Zlatorogovo pravljično deželo, mednarodni festival alpskega cvetja, festival za otroke Bo Fejst ter razvoj blagovne znamke Bohinjsko/From Bohinj. Vse te aktivnosti in prireditve so po njegovem mnenju dokaz, da so družine ena izmed glavnih ciljnih skupin bohinjskega turizma.

Pri Lonely Planetu so pri iskanju najprimernejših lokacij za družinski oddih v Evropi navedli deset magičnih krajev s pravljičnimi gradovi, čudežnimi gozdovi, čudovito naravo, rajskimi plažami, aktivnostmi za najmlajše in doživetji za vso družino. Bohinj, alpski biser, se je na lestvico med drugim uvrstil ob madžarski Budimpešti, britanskem Kentu, nemškem Schwarzwaldu, španski Ibizi in irski grofiji Kerry.

V Lonely Planetu navajajo, da bodo tisti, ki se odpravijo naprej od Bleda do Bohinja, tam zagotovo našli prijeten kraj za preživljanje časa z družino. Bohinjsko jezero, obdano z Julijskimi Alpami in Triglavom, najvišjim vrhom Slovenije, ponuja sanjske razglede in veliko možnosti za aktivno počitnikovanje.

»V Bohinju družine najdejo popoln kraj za aktivne počitnice,« poudarjajo avtorji Lonely Planeta. Živahni mladi popotniki imajo možnost veslanja v kajakih, gorskega kolesarjenja, pohodov do slapov, vožnje z žičnico in plavanja.

Otroci in mladi bodo pri tem uživali ob pici in sladoledu, medtem ko si bodo odrasli lahko privoščili lokalne specialitete. Vse našteto je dostopno ceneje kot v primerljivih destinacijah v drugih alpskih državah. Zaradi gorskega okolja lahko obiskovalci pričakujejo nižje temperature kot na obali, občasno pa tudi dež. A deževen dan ni težava − Lonely Planet navaja kot alternativo možnost obiska pokritega vodnega parka ali izleta v prestolnico.