Brad Pitt pod drobnogledom FBI

FBI sprožil preiskavo proti Bradu Pittu zaradi domnevnega nasilja nad otroki.

Objavljeno
23. september 2016 12.59
PEOPLE-JOLIE/PITT
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Los Angeles − Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je sprožil preiskavo proti Bradu Pittu zaradi domnevnega fizičnega in verbalnega nasilja nad svojimi otroki. O začetku preiskave je v četrtek poročal že novičarski portal TMZ, a je policija navedbe zavrnila. Domnevno nasilje je menda bilo tudi razlog za zahtevo igralke Angeline Jolie za ločitev od Pitta.

Novičarski portal je še zapisal, da je losangeleška policija menda proti Pittu zaradi domnevnega izbruha jeze in posledičnega fizičnega ter verbalnega nasilja nad svojimi otroki vodila kazensko preiskavo. Anonimni vir je po poročanju portala pristojnim razkril, češ da je Pitt začel vpiti in postal nasilen nad otroki na zasebnem letalu. Domnevno je bil pod vplivom alkohola in je vpil tudi še po pristanku letala.

Izjava FBI, objavljena pozno v četrtek, je potrdila, da je urad sprožil preiskavo »v zvezi z obtožbami znotraj posebne sodne pristojnosti glede letalstva ZDA, natančneje glede letala, v katerem so bili Pitt in njegovi otroci«. Podrobnosti ne razkriva, dodaja pa, da FBI še naprej zbira dokaze in bo presodil, ali bo sprožil preiskavo na zvezni ravni.

Losangeleška policija, ki je navedbe o preiskavi v četrtek zavrnila, Pitta torej res ne preiskuje, pač pa to počne FBI.

Novica o domnevnem nasilju je odjeknila nekaj dni po tistem, ko je Angelina Jolie vložila zahtevo za ločitev od Pitta. Kot razlog je navedla nepremostljive razlike in zahtevala skrbništvo nad njunimi šestimi otroki.

Govori se, da je razlog za ločitev tudi Pittova nezvestoba. Ženo je domnevno varal s francosko igralko Marion Cotillard, ki pa je to zanikala. »To bo moj prvi in edini odziv na novico, ki je bila objavljena pred 24 urami,« je v sredo zvečer zapisala na Instagramu. »Pred mnogimi leti sem spoznala moškega svojega življenja, očeta svojega sina in dojenčka, ki ga pričakujeva. On je moja ljubezen, moj najboljši prijatelji, edini, ki ga potrebujem,« je dodala 40-letna igralka.

41-letna Joliejeva in 52-letni Pitt, ki so jima mediji nadeli ime Brangelina, sta bila v zvezi od leta 2004, poročila pa sta se pred dvema letoma v Franciji. Imata tri biološke in tri posvojene otroke.