Predstavitvena informacija

Kako preživeti dolgo čakanje na letališčih

Najraje potujete z letalom, a vas že zdaj muči misel na dolgo čakanje na letališču? Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako premagati čas in ga koristno porabiti.
 
Fotografija: seats in airport departure area.
Odpri galerijo
seats in airport departure area.

Razglejte se, fotografirajte
Odkrijte skrite kotičke letališča. Pogovarjajte se z drugimi potniki. Iščite dodatne informacije  o potovanju na izbrano destinacijo. Preverite, kje se boste prijavili na let in skozi katera vrata se boste vkrcali na letalo. Tja se odpravite vsaj 10 minut prej.

Nakupujte
Sprehodite se po trgovinah in si kupite kaj lepega. Morda parfum, torbico ali le škatlico čokoladnih pralinejev? Ne pozabite – ob plačilu boste morali pokazati svojo letalsko vozovnico.



Glejte filme
Nekatera letališča ponujajo brezplačno brezžično povezavo na internet. Če v ročni prtljagi nosite prenosnik ali pametni telefon, je rešitev na dlani. Nadenite si slušalke in si oglejte film, ki ste si ga že tako dolgo želeli videti.

Berite
Dobra knjiga vas bo potegnila vase in navdihnila z novimi idejami. Če še niste naredili popolnega načrta za potovanje, imate zdaj možnost, da ga dopolnite. Naj vas izbrana destinacija dokončno navduši.

Naj vas izbrana destinacija dokončno navduši.
Naj vas izbrana destinacija dokončno navduši.




Igrajte družabne igre – bridž, remi ali tarok
Če potujete sami, si poiščite soigralca kar v čakalnici. Če potujete z družino, partnerjem ali prijatelji, pa lahko tudi tako preživite prosti čas in se zamotite med čakanjem.

Je čas za kosilo ali večerjo?
Nihče ne želi potovati s praznim želodcem. Letališča ponujajo pestro gostinsko ponudbo. Okrepčajte se. Privoščite si slasten obrok s svežo zelenjavo ali sadjem, ki vam ga bo na letalu primanjkovalo. Predvsem pa ne pozabite na tekočino.

Okrepčajte se.
Okrepčajte se.


Sprostite se v letališkem salonu
Potnikom in posadkam, ki si želijo še več udobja in zasebnosti, je na voljo t. i. VIP salon. V prodajalni VIP lahko pred poletom ali po pristanku izbirate med raznovrstno ponudbo parfumskih izdelkov priznanih blagovnih znamk, žganimi pijačami in vini, čokoladnimi priboljški, predvsem pa si odpočijete v udobnem prostoru.