Predstavitvena informacija

Kraljevi potep po stopinjah Ludvika II.

Schwangau, eden izmed najlepših krajev v Nemčiji, počitniški deželi, leži ob vznožju gradov Hohenschwangau in Neuschwanstein na nemški Romantični cesti.

Objavljeno
03. oktober 2019 08.40
Posodobljeno
09. oktober 2019 15.07
Schwangau, grad Neuschwanstein © Bayern Tourismus Marketing GmbH FOTO: Volker Preusser
Promo Delo
Promo Delo

Z dih jemajočimi gorami, skrivnostnimi gradovi in idiličnimi jezeri je kraljevi Schwangau v južnonemški regiji Allgäu z razlogom eden izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Nemčiji.


Naravna lepota tega kraja je že v 19. stoletju privlačila bavarskega kralja Ludvika II., ki je tam našel svoje rajsko zatočišče. Z gradnjo gradu Neuschwanstein se mu je izpolnila želja, v sedanjem okrožju Hohenschwangau pa je postavil tudi spomenik, ki očara še danes. Skupaj z nasproti ležečim gradom Hohenschwangau, nekdanjo poletno rezidenco Maksimilijana II., je grad Neuschwanstein ena najpomembnejših turističnih znamenitosti v počitniški deželi Nemčiji

image
Schwangau, grad Neuschwanstein © DZT FOTO: Florian Trykowski


Poleg zgodovinskih ogledov sta Füssen in Schwangau z okolico raj za ljubitelje športa. Tako začetniki kot tudi bolj izkušeni pohodniki lahko izbirajo med številnimi pohodnimi in kolesarskimi potmi v dolini ali v gorah, na svoj račun pa pridejo tudi ljubitelji vodnih športov, ki lahko jadrajo ali deskajo na bližnjem jezeru ForggenseeKraljevo bivanje
Hotel AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa v kraju Hohenschwangau je ena izmed prvih zgradb nove generacije verige hotelov AMERON, ki jih med seboj povezujejo stilistično zelo povezana nasprotja – tradicija in modernost ter klasična eleganca in urbana amtosfera. 

Temelj hotelskega kompleksa sestavljajo tri tradicionalne hiše: grajski hotel Lisl, lovska hiša (Jägerhaus) in Alpenrose, ki skupaj ponujajo 137 sob in suit, konferenčne in kongresne dvorane, oazo dobrega počutja s štirimi elementi (vodo, ognjem, zrakom in zemljo) s pogledom na jezero Alpsee, otroški kotiček ter tudi pester kulinaričen izbor.  

image
Dvoposteljna soba v galeriji Seehaus s pogledom na jezero Alpsee © AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa FOTO: Wolfgang Stahr


Srce kulinarike tvorijo zgodovinski stavbi Lisl in Alpenrose ter tudi grad Bräustüberl s tipično alpsko gostilno. Kulinarični trio je tako specializiran za različne okuse in ciljne skupine. Vsaka izmed treh hiš ima svoj kulinarični koncept, ki ga dopolnjuje nov bar Ludwig in tako predstavlja središče hotela Ameron Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa.  

image
Alpska gostilna Lisl Foto: ©AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa FOTO: Michael Helmer

 
image
Ludwig bar © AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa FOTO: Wolfgang Stahr


Nagradna igra
Z malo sreče se lahko na aktiven potep, sproščen sprehod ali pa romantično kulinarično razvajanje po poteh Ludvika II. odpravite tudi vi. Odgovorite na nagradno vprašanje »V kateri regiji leži vas Schwangau?« do vključno 9. 10. 2019.  

Poleg vstopnic za ogled pravljičnega gradu Neuschwanstein, ki ju podarja turistična pisarna Füssen Tourismus und Marketing, zmagovalca čaka kupon za dve prenočitvi v dvoposteljni sobi in bogat zajtrk v hotelu AMERON Neuschwanstein Alpsee Resort & Spa v kraju Hohenschwangau.

V baru Ludwig, kjer se prepletata klasika in Bavarska, vas bodo pričakali s pijačo dobrodošlice, na poljuben dan pa greste lahko na večerjo v restavracijo Lisl, ki vključuje trihodni meni in pijačo. Na voljo sta tudi brezplačen brezžični internet in uporaba oaze dobrega počutja, poleg tega pa boste prejeli še kartico Schwangau za številna doživetja v regiji.