Milenijci so spolno najmanj aktivna generacija

Edina generacija, ki je imela manj spolnih aktrivnosti, je tista rojena v dvajsetih letih minulega stoletja.

Objavljeno
04. avgust 2016 21.01
shutterstock spolnost
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Washington - Današnja mladina nima toliko spolnih odnosov, kot so jih imele prejšnje generacije, navkljub vsesplošno razširjenim spletnim stranem in aplikacijam za zmenke ter večji sprejemljivosti spolnosti pred poroko, kaže študija raziskovalcev z univerze na Floridi. Ti so se osredotočili na generacijo milenijcev, rojeno v 90. letih minulega stoletja.

Kot so ugotovili, gre za spolno najmanj dejavno skupino po veliki gospodarski krizi v 30. letih minulega stoletja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Edina generacija, ki je izkazovala nižje ravni spolne dejavnosti, je tista, ki se je rodila v 20. letih minulega stoletja,« navaja študija raziskovalcev z univerze Florida Atlantic. V torek so jo objavili v publikaciji Archives of Sexual Behavior.

Iz študije izhaja, da bodo Američani, stari med 20 in 24 let - tisti, ki so bili rojeni v 90. letih - bolj verjetno poročali, da po dopolnjenem 18. letu niso imeli spolnih partnerjev, kot tisti iz generacije X, ki so se rodili v poznih 60. letih minulega stoletja.

Petnajst odstotkov Američanov v starosti med 20 in 24 let je namreč poročalo, da od svojega 18. leta niso imeli spolnega partnerja, za razliko od šestih odstotkov tistih, rojenih v 60. letih.

Študija je v navzkrižju s splošno razširjenim prepričanjem, da so milenijci generacija zmenkov oz. spolnosti brez obveznosti, kar popularizirajo različne aplikacije, je dejal soavtor študije Ryne Sherman. Kot je poudaril, podatki, ki so jih zbrali, kažejo, da milenijci niso bolj promiskuitetni od svojih predhodnikov.

Študija je tudi pokazala, da pri mladih ženskah obstaja dvakrat več možnosti za spolno nedejavnost kot pri mladih moških.