Na Kitajskem bo »zaplaval« Titanik

Na Kitajskem začeli gradnjo replike Titanika. Tematski parki po Kitajskem rastejo kot gobe po dežju.

Objavljeno
03. december 2016 17.39
press*v titaniku
A. S. H.
A. S. H.
Peking - Na Kitajskem so začeli gradnjo replike znamenite potniške ladje Titanik v njegovi orginalni velikosti. Obiskovalci mesta Daying na jugozahodu države se bodo lahko povzpeli na 145 milijonov dolarjev vreden parnik in na lastni koži izkusili simulacijo trčenja v ledeno goro in postopnega potopa ladje.

269 metrov dolga in 28 metrov široka ladja za križarjenja bo zasidrana na reki Qijang. Turisti bodo lahko na ladji uživali tudi v jedilnici, gledališču, kabinah in bazenu, ki bodo prav takšni kot na Titaniku. Dodali bodo le možnost priključitve na brezplačno brezžično omrežje.

Kdaj bo parnik odprt za javnost, še ni znano. Cene vstopnic za eno noč v ekonomskem razredu pa se bodo začele pri 408 evrih. Domači turizem na Kitajskem cveti, spodbuja ga tudi kitajska vlada, in gradnja tematskih parkov je v porasti. V zadnjih letih so jih zgradili več kot tristo.

Titanik fascinira Kitajce

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so v sredo pred začetkom gradnje organizirali celo slavnostni dogodek z ognjemetom.

Titanik se je na svoji krstni plovbi potopil v noči s 14. na 15. april 1912, in sicer po trku v ledeno goro v Severnem Atlantiku. V brodolomu je umrlo več kot 1500 ljudi, preživelo pa jih je okoli 700.

Kitajci sicer obožujejo predvsem film Titanik iz leta 1997, ki opisuje tragično ljubezensko zgodbo med Rose (Kate Winslet) in Jackom (Leonardo DiCaprio) in je bil eden od prvih ameriških filmov, ki so jih predvajali na Kitajskem.