Najboljša kampa v Sloveniji sta Terme Čatež in Nadiža

Med nudističnimi kampi na Hrvaškem obiskovalce najbolj navdušuje kamp Koversada iz Vrsarja.

Objavljeno
21. oktober 2016 13.51
jsu*Kamp Nadiza
N. Č., STA
N. Č., STA

Sveti Martin na Muri − Na tridnevnem Hrvaškem kamping kongresu v Svetem Martinu na Muri so šesto leto zapored obiskovalci izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem.

Obiskovalci so razdelili 34.000 glasov med 58 kampov iz Slovenije in 156 iz Hrvaške.

Najboljša slovenska kampa sta Terme Čatež in Nadiža, najboljši glamping je v kampu Bled, so sporočili s spletnega portala Avtokampi.si.

Rekordna sezona v kampih

Kljub neobetavnemu začetku zaradi slabega vremena v juniju je v slovenskih kampih gostovalo 3,7 odstotka več gostov, na Hrvaškem dva odstotka oziroma je bilo skupaj 17,5 milijona prenočitev.

V kategoriji večjih slovenskih kampov so glavno nagrado podelili kampu Terme Čatež, na drugo mesto se je uvrstil lanski zmagovalec kamp Adria iz Ankarana in na tretje kamp Šobec iz Lesc.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Prvo mesto je osvojil do družin prijazen kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu, Kamp Kolpa iz Vinice je med manjšimi slovenskimi kampi osvojil drugo mesto, kamp Koren iz Kobarida pa tretje mesto.

V zadnjih letih je vse bolj priljubljeno glamurozno kampiranje glamping, ki omogoča udobno nastanitev v naravi. Obiskovalci so največ glasov namenili lesenim hišicam v kampu Bled, sledita Garden Village in kamp Terme Čatež s plavajočimi hišicami in indijanskimi šotori.

Po mnenju obiskovalcev so najboljši veliki kampi na Hrvaškem Valkanela, Čikat in Straško, med manjšimi pa Ulika Rovinj, Lopari in Slanica. Med nudističnimi kampi je tudi letos najbolj navdušil kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje od leta 1961 in spada med prve FKK kampe v Evropi.