Najboljša novinka 
na glasbeni sceni

Ameriška pevka Meghan Trainor je dobila grammyja za najboljšo novo izvajalko.

Objavljeno
18. februar 2016 10.51
Smilja Štravs
Smilja Štravs


Ameriška pevka Meghan Trainor je na 58. podelitvi glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu prejela grammyja za najboljšo novo izvajalko. Dvaindvajsetletnico, ki je številne glasbene kritike prepričala z besedili, nastopi in odličnim glasom, primerjajo celo z izjemno Adele in ji napovedujejo dolgoletno glasbeno kariero.

Blondinka ji je tudi na pogled precej podobna, tako po pričeski kot stasu, zato so ji pri založbi svetovali, naj si lase ostriže in pobarva rjavo. Z novo pričesko in strožjim stajlingom je, kot je lahko opazilo občinstvo na prireditvi, videti bolj zrelo in zvezdniško. Meghan Trainor je ameriška pevka, ki je zaslovela leta 2014 z debitantsko uspešnico All About The Bass, s katero je postala absolutna internetna senzacija.

Pesem, ki se loteva obsedenosti deklet s telesno težo in prehrano, je razprodala njeno prvo koncertno turnejo, osvojila prva mesta glasbenih lestvic širom po svetu ter presegla mnoge prodajne rekorde. All About That Bass je pristala na prvem mestu glasbenih lestvic v 58 državah in s šestimi milijoni prodanih kopij decembra 2014 postala eden najbolje prodajanih singlov vseh časov. Izšla je na njenem prvem mini studijskem albumu Title.

Leta 1993 rojena Meghan je odraščala v glasbeni družini. Pesmi piše že od svojega enajstega leta, še kot dijakinja je podpisala prvo diskografsko pogodbo in izdala dva albuma, preboj pa je dosegla, ko je njeno kariero vzel v roke komponist Kevin Kadish. Sledilo je sodelovanje z znanim producentom in televizijsko osebnostjo LA Reidom, direktorjem založbe Epic, ki je soustvaril zvezde, kot so Pink, Rihanna, Dido, Mariah Carey in mnoge druge. Januarja je Meghan Trainor objavila, da je skoraj končan njen drugi studijski album, ki ga je naslovila Thank You z vodilnim singlom No. Ta prihaja v eter 4. marca.