Neposrečena primerjava z Monico Lewinsky 

Osramočeni nekdanji uslužbenec Bele hiše trdi, da ga je novinar New Yorkerja izigral.
Objavljeno
11. avgust 2017 16.05
White House communications director Anthony Scaramucci walks back to the West Wing of the White House in Washington, Tuesday, 25, 2017. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
Ju. K.
Ju. K.

Nekdanji vodja komuniciranja v Beli hiši Anthony Scaramucci očitno še ni prebolel nedavne odstavitve. Kot je znano, je na vplivnem položaju zdržal le dober teden, Trumpovi administraciji pa v tem obdobju nakopal vrsto težav, po katerih se še ni pobrala.

Piko na i je postavil med pogovorom z novinarjem ameriškega tednika New Yorker Ryanom Lizzo, med katerim je udaril po vidnih predstavnikih administracije. Lizza je kasneje objavil prepis njunega pogovora, vključno s sočnimi izrazi, ki se jih je Scaramucci verjetno naučil med dolgoletno kariero na Wall Streetu. Dvainsedemdeset ur kasneje je Bela hiša ostala brez vodje komuniciranja.

Poslovnež zdaj trdi, da ga je novinar izigral in mu ni povedal, da je snemal njun pogovor. Še več, v seriji tvitov ga je primerjal z Lindo Tripp, nekdanjo uslužbenko Pentagona, ki je na skrivaj snemala svoje telefonske pogovore z Monico Lewinsky, v katerih ji je ta razkrila podrobnosti svoje afere s takratnim predsednikom Billom Clintonom. Scaramucci se je s primerjavo nekoliko neposrečeno postavil v položaj Monice Lewinsky, so ugotavljali ameriški mediji in opozorili, da škandala med seboj nista primerljiva. Lizza s snemanjem pogovora ni kršil nobenega zakona, Scaramucci pa očitno ni dovolj dobro poznal zakonodaje, da bi vedel, kaj novinarji smejo in česa ne smejo početi, so poudarili v Washington Postu. Kar je čudno glede na delo, ki ga je opravljal v Beli hiši.