Predstavitvena informacija

Okusite zdravilno moč lepot Bleda

Bogata zapuščina švicarskega zdravilca Arnolda Riklija v Rikli Balance Hotelu

Objavljeno
13. avgust 2020 15.26
Posodobljeno
13. avgust 2020 15.32
Zdravilca Arnolda Riklija v Rikli Balance Hotelu. Foto: Sava Hotels & Resorts
Bled po vsem svetu opisujejo kot enega najlepših krajev na Zemlji , a je v resnici veliko več kot le jezero z otočkom in gradom, ki bdi nad njim. Ni le pravljično prelep kraj, ampak s termalnim izviri, čistim zrakom in soncem ponuja tudi za zdravje izjemno blagodejno okolje in idealen kraj za pobeg od poletne vročine. Narava, svež zrak, regeneracija, butična in pristna doživetja ter varen in trajnosten oddih je to, kar Slovenci cenimo, in vse našteto Bled nedvomno ponuja.

Arnold Rikli – začetnik naravnega zdravilstva na Bledu 

Zdravilne lastnosti Bleda z okolico je prepoznal že švicarski zdravilec Arnold Rikli, ki je sredi 19. stoletja na Bledu zgradil prvo naravno zdravilišče. Za izboljšanje počutja se je oprl na naravne blejske dejavnike – zrak, vodo in sonce. Spodbujal je veliko gibanja na svežem zraku, zmerno, a kakovostno brezmesno prehrano in krepčilen spanec. Živeti po Riklijevo tako pomeni vstati pred sončnim vzhodom, piti svežo alpsko vodo na tešče, bosonogi hoditi po travniku z jutranjo roso, uživati lahke obroke, plavati, se sončiti ter veliko hoditi in se sprehajati na svežem alpskem zraku.

image
Rikli je svetoval tudi pitje sveže alpske vode na tešče. Foto: Sava Hotels & Resorts

 

Riklijeve metode zdravljenja v Rikli Balance Hotelu


Vsemu naštetemu pri usmeritvi gostov k sproščanju in oddihu sledijo tudi v nedavno prenovljenem Rikli Balance Hotelu , kjer oživljajo naravo in tradicijo lokalnega okolja in so trajnostno naravnani. V hotelskih sobah lahko spoznate zgodbe o kranjski čebeli, tradicionalnih gorenjskih vezeninah, lectovem srcu, smreki z bližnje planote Pokljuke in Arnoldu Rikliju, seveda. Če se želite med oddihom na Bledu sprehoditi po poteh Arnolda Riklija in njegovega koncepta zdravljenja, priporočamo:
 
  • Regeneracijska Riklijeva soba v Rikli Balance Hotelu
Svež zrak, čudovita narava in blagodejno podnebje z veliko sonca so v 19. stoletju prinesli zdravje in dobro počutje švicarskemu zdravilcu Arnoldu Rikliju, zato je na Bledu ustanovil naravno zdravilišče. V regeneracijski Riklijevi sobi poskušajo ustvarjati okolje za čim boljšo sprostitev in regeneracijo. Zagotavljajo jo 100-% naravni materiali, kot sta volna in les, ter kromoterapija z rdečo, belo, modro in zeleno svetlobo, ki vas očisti, sprosti, harmonizira in poživi. V delu regeneracijskih Riklijevih sob je na stenah mah, ki čisti bakterije iz zraka in pripomore k celoviti prenovi telesa in duha.

image
V delu regeneracijskih Riklijevih sob je na stenah mah, ki čisti bakterije iz zraka in pripomore k celoviti prenovi telesa in duha. Foto: Sava Hotels & Resorts

  Privoščite si holistično sprostitev po Riklijevem konceptu v Wellnessu Živa v Rikli Balance Hotelu, kjer vas poleg bazenov s termalno vodo in nepozabnimi razgledi na lepote Bleda čaka tudi bogata ponudba velneških programov z alpskim pridihom.
 
  • Ritual Riklijev dan
Ritual Riklijev dan za popolno sprostitev in regeneracijo telesa in duha, prirejen po izbranih Riklijevih metodah naravnega zdravljenja, med drugim vključuje: neomejen obisk savn z bazeni, čaj in vodo, izbrani zeliščni piling v savni, zdrav obrok, zdrav napitek v sobi za sproščanje in 50-minutno masažo s snopki iz smrekovih vršičkov. Tapkanje s toplimi snopki po telesu namreč deluje blagodejno in sprostilno.

image
Privoščite si regeneracijo telesa in duha po Riklijevih metodah. Foto: Sava Hotels & Resorts

 
  • Riklijeva kopel (voda, sonce, veter)
V kopel v Wellnessu Živa vmešajo emulzijo po vaši izbiri (voda, sonce, veter) ter pripravijo kopel, ki vaše telo in duha napolni z energijo narave.
image
Katero Riklijevo kopel bi izbrali – vodo, sonce ali veter? Foto: Sava Hotels & Resorts

 
  • Riklijev sprostitveni park
V Riklijevem sprostitvenem parku, ki je v neposredni bližini Rikli Balance Hotela, upočasnite ritem življenja in si privoščite nekaj trenutkov za svoje dobro počutje, zmanjšajte stres in skrbi na Riklijevi bosonogi poti, pred vsakdanjimi obremenitvami pobegnite v zavetje narave, objemite drevo in si povrnite zdravje. Z vadbo joge v čudovitem okolju parka pa lahko umirite svoje misli, sprostite telo in si povrnete dobro počutje. 

image
Zmanjšajte stres in skrbi na Riklijevi bosonogi poti. Foto: Sava Hotels & Resorts


Če želite izkoristiti blagodejne učinke narave, pristno doživetje Bleda nadaljevati v hotelu in s svojim odgovornim obiskom prispevati k ohranitvi naravnih lepot slovenskega alpskega bisera, potem je Rikli Balance Hotel s konceptom zdravljenja in sproščanja Arnolda Riklija idealna izbira za vas.