Opazili smo: Premier slavnostno stopa na ... videokonferenco

Rdeča preproga je že v antični Grčiji zaznamovala veličino dogodka. Kako velik dogodek je videokonferenca?

Objavljeno
20. junij 2017 18.38
Ro. Ko.
Ro. Ko.

Zgodovina rdeče preproge sega v čas stare Grčije. Ko se je kralj Agamemnon po zmagi v trojanski vojni vrnil domov, je žena Klitajmnestra predenj slovesno razgrnila rdečo in škrlatno preprogo. Da ga je kmalu zahrbtno umorila, je sicer močno zaznamovalo nadaljnji razvoj dogodkov, ni pa povezano z usodo rdeče preproge, ki od takrat, ne glede na sosledico dogodkov v grški mitologiji, zaznamuje veličino tistega, ki po njej stopa. V zadnjem času sicer ne le velikih državnikov, ampak tudi spektakularni zvezdniki in zvezdnice.

Ministrstvo za obrambo je na svojem tviter profilu objavilo zanimivo fotografijo. Prikazuje predsednika vlade dr. Mira Cerarja, ki se približuje svojemu cilju: da bi nazadnje s pripadniki Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in na misijah sodeloval v videokonferenci, se je v spremstvu častne straže sprehodil po rdeči preprogi.

Videti je lepo, se strinjamo, toda ali je dogodek dovolj svečan, premier pa obenem slavi veliko zmago, da se je zdelo protokolu smiselno razpostaviti tako pomenljivo scenografijo?

***

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.