Opazili smo: Novi vratolomni podvig Redbulla

Adrenalinska odvisnika v letalnih oblekah sta v švicarskih Alpah skočila v prepad in se med letenjem vkrcala na letalo.
Objavljeno
29. november 2017 15.35
Delo.si
Delo.si
Letenje s posebno letalno obleko (wingsuit) je postalo šport, kjer se meje mogočega hitro premikajo, prepadi pa postajajo čedalje globlji. Francoza Vince Reffet in Fred Fugen, znana pod imenom The Soul Flyers, ki sta s svojimi podvigi svetovni javnosti že večkrat vzela sapo, sta najnovejši projekt − pod sponzorstvom Rebulla − poimenovala Vrata na nebu (A Door in the Sky).

Svoj adrenalinski podvig sta začela s skokom z vrha prepadne stene na dobrih štirih tisočakih švicarskega Jungfraua. Skok v zaledenel prepad pa ni bil vrhunec adrenalinskega podviga, saj sta nato drug za drugim še uspešno pristala v kabini letečega letala Pilatus Porter.

»Si na nadmorski višini 4000 metrov, skočiš in to je to. Skok začneš na točki A in ga zaključiš na točki B − v letalu! V ta podvig smo vložili ogromno energije. Dva meseca sva razmišljala samo o tem, vsak dan, ves dan,« je svojo izkušnjo delil Vince.

Če se po naših avtocestah vozite s hitrostjo 130 kilometrov na uro, potem si mogoče lahko predstavljate, s kakšno hitrostjo sta Francoza letela nekaj sto metrov nad Bernskimi Alpami.


Foto: Promocijsko gradivo