Predstavitvena informacija

Razbremenite svojo družino

Ko se jeseni, po poletnem predahu, odrasli zagrizemo v delo, otroci pa padejo v naporen ritem šole, krožkov in učenja, nam kaj kmalu začne primanjkovati energije, uplahne telesna kondicija in naraščajo napetosti. Kako lahko poskrbimo, da bo počutje spet, kot je treba?

Objavljeno
01. oktober 2019 13.50
Posodobljeno
17. oktober 2019 08.13
Vikend za oddih, smeh in vriskanje Foto: Terme Krka
Promo Delo
Promo Delo
Aktiven oddih sredi narave je kot nalašč, da razbijemo monoton vsakdan, se razbremenimo, razgibamo in spet razveselimo družino.
 

Adrenalinski izziv na Otočcu, ki si ga zapomniš vse življenje


Dogodivščine v pustolovskem parku, na primer, so nepozabno doživetje za staro in mlado. Premagovanje ovir sprošča v telesu hormona adrenalin in serotonin, ki vplivata na občutek sreče, veselja in zadovoljstva, to pa ima izreden vpliv na krepitev samozavesti, preusmerja misli stran od problemov in poveže udeležence.

Ovire, ki jih je treba premagovati v otoškem pustolovskem parku na Otočcu, so sila zabavne. Ste že kdaj poskusili hoditi po izmikajočih se lesenih sodih, se sankati po vrvi ali se, viseči na žici, dričati med vejami tik ob deblih?


image
Na Otočcu, tik ob hotelu Šport in blizu slikovitega gradu Otočec, je pustolovski park, ki se v marsičem razlikuje od podobnih. Foto: Terme Krka


Otoški adrenalinski park je postavljen v naravnem okolju, poti pa so speljane med krošnjami mogočnih dreves, med debli in po vejah, na različnih višinah. Starejše spominja na otroške skrivalnice in hišico na drevesu, ki so si jo kot otroci zgradili pri babici, mlajše pa navdušita skrivnostna narava in vrtoglava višina, ki je niso vajeni.
 
Sicer ti gredo lasje pokonci in se ti včasih zatresejo noge, a je zadovoljstvo ob premaganem strahu neizmerno! Tudi smeha ne manjka, še posebej, če se z izzivi spoprimejo vsi družinski člani hkrati.

»Starši in šole bi morali ponuditi otrokom in mladostnikom raznovrstne dejavnosti, zanimive in zabavne, ki jih 'spravijo na noge' in v naravo,« poudarja Rok Weiss, profesor športne vzgoje, »sedeče in nedružabno preživljanje prostega časa namreč vzbuja skrb, ker vodi v zdravstvene in psihosocialne težave že v mladosti.«

 

Narava, adrenalin, sprostitev na bazenu in zdrava hrana z domačega vrta – vse v enem!


Pustolovski park na Otočcu pa ima še eno odliko – v neposredni bližini je tudi raznovrstna ponudba za družinski oddih.

image
Vikend oddih 'Predani strastem' na Otočcu ponuja kopanje, savnanje, najem koles, nordijsko hojo z vodnikom, obisk ekološkega vrta, degustacijo vin na gradu in ugodnost pri nakupu vstopnice za pustolovski park: plača 1, plezata 2! Foto: Terme Krka


V hotelu Šport je termalni bazen z dvema savnama, nedaleč stran pa pestra ponudba za še več športa: peščena teniška igrišča in igrišča za igre z žogo na prostem ter športna dvorana, v kateri se lahko ob vsakem vremenu rekreirate v fitnesu in na igriščih za tenis, košarko, namizni tenis, odbojko, mali nogomet in badminton. Nedaleč je tudi igrišče za golf, Golf Grad Otočec, z 18 luknjami.
 
Sobe v hotelu Šport na Otočcu so nekaj posebnega – opremljene so z orodji za jutranjo telovadbo, z njihovih velikih balkonov pa se odpira pogled v naravo.

image
Hotel Šport na Otočcu 4* ima svoj organski zelenjavni vrt. Foto: Terme Krka


Hotelska kuhinja ima lasten vrt, zato so v restavraciji na voljo res sveža, organsko pridelana zelenjava, zelišča in dišavnice. Jedi so pripravljene brez umetnih dodatkov, na zdrav način, da lahko gostje okusijo pristne okuse in da ohranijo jedi tudi dragocene vitamine in minerale.
 

Gremo na kolo, v naravo!  

 
Otočec obkroža 15 pohodniških in kolesarskih poti. Od lanskega leta je zgrajena tudi nova družinska pot, ki je zaprta za promet in zato primerna za najmlajše kolesarje, pa tudi za malčke na poganjalčkih in sprehode z vozičkom.

image
Po slikoviti okolici Otočca je speljanih 15 pohodniških in kolesarskih poti, od lahkih, kot je družinska ob reki Krki, do zahtevnejših, kot je na primer pot na Gorjance. Foto: Terme Krka

 

TOP ideja za aktiven in romantičen oddih

 
Če rezervirate vikend oddih Predani strastem, je najem koles brezplačen, v paket pa je vključeno še kopanje v termalnem bazenu, savnanje,  nordijska hoja z vodnikom, za vstop v pustolovski park pa velja ugodnost 'plača 1, plezata 2'. V paketa sta vključena tudi obisk grajskega ekološkega vrta in degustacija vin v vinskem stolpu gradu Otočec.
 
Če rezervirate Romantični oddih v dvoje, pa boste lahko uživali poleg naštetega tudi na večerji v dvoje, v čarobnem ambientu restavracije na gradu Otočec.