Predstavitvena informacija

Skrivnosti mesta Salzburg

Salzburg je mesto velike tradicije in še večjih skladateljev.
Fotografija: Salzburg je idiličen v vseh letnih časih, posebej pa pozimi. FOTO: Guenter Breitegger
Odpri galerijo
Salzburg je idiličen v vseh letnih časih, posebej pa pozimi. FOTO: Guenter Breitegger

To leto je absolutna uspešnica med destinacijami za kratek oddih v mestu. Odkrivamo 5 neverjetnih dejstev o tem zares zanimivem mestu.

1.    V Salzburgu so v začetku decembra dirke parkeljnov. Ja, prav ste prebrali, dirke parkeljnov! Razposajeno zvonjenje, zastrašujoče maske in alpski rogovi naredijo dirko vse prej kot navadno. Tradicija pravi, da je cilj dirke odgnati zlo in spodbuditi otroke k dobremu vedenju, tako da jih potem sveti Nikolaj oz. Miklavž lahko nagradi. Ne vemo, koliko otrok tako uspe prevzgojiti niti koliko jih ima nočne more, ampak vsekakor je to dogodek, ki ga je vredno pogledati.

2.    Salzburg je sinonim za glasbo. Poleg tega, da se imenuje Mozartovo mesto, se v mestu vse leto odvijajo festivali, na katerih nastopajo največja imena svetovne glasbe. Treba je omeniti festival Dialoge, ki je vrhunec glasbene ponudbe. Če ste ljubitelj glasbe in njene zgodovine, je to mesto za vas. 

3.    Salzburški adventni sejem je eden najstarejših na svetu – v svoji sedanji podobi obstaja že več kot 45 let. Svetlikajoče se lučke, vonj po kuhanih klobasah in božična glasba je le nekaj podrobnosti, zaradi katerih bo ta božič malce toplejši. Posebnost oz. zanimivost sejma je majhen živalski vrt za najmlajše in možnost jahanja ponija. Prav tako beli božič v Salzburgu ni redkost. Ta adventni sejem je resnično skriti zaklad. 

FOTO: Guenter Breitegger
FOTO: Guenter Breitegger


FOTO: Tourismus Salzburg Gmbh
FOTO: Tourismus Salzburg Gmbh

4.    Mesto Salzburg ima 25 muzejev – zveni neverjetno, vendar je resnično. V njih so razne stalne in občasne razstave, ki jim dajejo zares zanimivo vsebino. Če ste ljubitelj kulture in intelektualnega razmišljanja, potem je to mesto za vas. 


5.    Če vas razen smučanja ne zanima nič drugega, ima to mesto prav tako rešitev za vas. Vsak dan organizira brezplačni prevoz od Salzburga do smučišča Flachau, enega od največjih smučarskih območij v celotni Avstriji. Smučišča s 120 km smučarskih prog in popolnoma novimi žičnicami bodo izvlekla iz vas tudi zadnji promil adrenalina. Postanite umetnik na smučeh! 


Več o najboljših zimskih paketih najdete tukaj.