Slovenija se je v Düsseldorfu predstavila kot dežela kampinga in karavaninga

Na sejmu je bilo opaziti, da se prepoznavnost Slovenije med tujimi popotniki povečuje.
Objavljeno
04. september 2017 16.17
bakal caravaning
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA

Slovenija je na letošnjem sejmu kampinga in karavaninga v nemškem Düsseldorfu pustila močan pečat, so sporočili iz Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji. Ta je Slovenijo kot deželo kampinga in karavaninga tam predstavila skupaj z odborom upravljavcev kampov pri Turistično-gostinski zbornici Slovenije in Slovensko turistično organizacijo.

»Obiskovalci so na enem mestu dobili splošne informacije o Sloveniji, hkrati pa konkretne podatke o tem, kje se lahko ustavijo, prenočijo in potem raziskujejo našo deželo. Skupaj smo delali načrte za potep po Sloveniji, ki jim je zanimiva zaradi idilične narave, raznovrstnosti doživetij in dostopnosti, ki je tesno povezana z majhnimi razdaljami med posameznimi kraji,« je povedala koordinatorica projekta Petra Krnc.

Veseli jo tudi dejstvo, kot so njene besede zapisali v sporočilu za javnost, da se prepoznavnost Slovenije med tujimi popotniki povečuje, saj je bilo med obiskovalci sejma kar nekaj takih, ki so bili letos v Sloveniji ali pa se v državo odpravljajo v teh dneh.

Obiskovalcem sejma, ki se je v Düsseldorfu končal v nedeljo, so ponudili brezplačne brošure, te pa je bilo mogoče najti tudi na razstavnem prostoru novomeškega podjetja Adria Mobil in nemškega promotorja postajališč za avtodome Mein Platz. Brošure Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji bodo sicer pri obeh na voljo tudi na prihodnjih sejmih po Evropi.

V Mrežo postajališč za avtodome po Sloveniji je trenutno vključenih 76 slovenskih občin, ki jih druži zavest, da je popotnik z avtodomom zaželen gost. Projekt, katerega nosilka je občina Mirna, izpostavlja 134 lokacij (parkirišča, počivališča z delno oskrbo ali postajališča za avtodome oziroma kampi), na katerih si popotnik z avtodomom lahko privošči počitek.

Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji bo precej aktivna tudi jeseni. Odpravljajo se namreč na sejem Il Salone del Camper v Parmo ter na osrednji in največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji in širši regiji − 50. Mos v Celju.

Na jubilejnem Mosu bo eden od spremljevalnih dogodkov okrogla miza o Sloveniji kot kamping in karavaning destinaciji, na kateri bodo razpravljavci in obiskovalci iskali predvsem konkretne možnosti sodelovanja in izboljšav, da bi se želja o Sloveniji kot popotnikom z avtodomi prijazna destinacija tudi uresničila.