Svet so ljudje: Konec ločitvene sage

Johnny Depp in Amber Heard dan pred začetkom sojenja sklenila dogovor.

Objavljeno
17. avgust 2016 22.41
Delo
Delo
Razhajanje igralskega para, Johnnyja Deppa in Amber Heard, je pogosto zaznamovalo besnenje v alkoholni omami, razbijanje steklenic in kozarcev, zdaj pa je ločitvena saga pri koncu. Sprta zakonca sta mimo sodišča le dan pred začetkom sojenja sklenila dogovor, ki vključuje finančno poravnavo. Johnny bo Amber izplačal sedem milijonov dolarjev, igralka pa naj bi del denarja dala v dobrodelne namene.

Igralca sta ob novici o dogovoru zapisala tudi uradno izjavo: »Najina zveza je bila strastna in občasno nestabilna, a vedno v znamenju ljubezni,« in dodala, da nobena stran ni lagala z namenom, da bi se finančno okoristila in da bi drug drugemu povzročila kakršno koli bolečino. Napovedala sta še, da umazanega perila ne bosta več prala v javnosti.

Amber je pred tremi meseci vložila ločitveni zahtevek, vse od takrat pa ni minil dan, da se ne bi v medijih pojavila kakšna sočna podrobnost iz ne ravno idiličnega 15-mesečnega zakona nekdanjega lomilca najstniških src in njegove 23 let mlajše žene, ki je Deppa obtoževala telesne in duševne zlorabe.

Najnovejša je zgodba o tem, kako naj bi si 53-letni Depp med enim svojih napadov besa iz ljubosumja odrezal konico prsta. Sumil je, da naj bi ga žena varala z 61-letnim kolegom Billyjem Bobom Thorntonom. Amber razmerje ostro zanika, prav tako druge Johnnyjeve obtožbe o skokih čez plot.

Depp in Heardova sta se spoznala leta 2011 med snemanjem filma Zapiti dnevnik (The Rum Diary), kmalu zatem pa je med njim preskočila iskrica, ki naj bi bila kriva tudi za razpad 14-letne Deppove zveze s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, v kateri sta se jima rodila dva otroka. Hollywoodski zvezdnik je moral pred Heardovo kar dvakrat poklekniti, leta 2014 se je na njeni roki zalesketal zaročni prstan, leto za tem pa sta se poročila.