Svet so ljudje: Moda in prvi majski ponedeljek

Odgovorna urednica revije Vogue Anna Wintour izbrala pop pevko Taylor Swift za dekle z naslovnice majske številke revije

Objavljeno
15. april 2016 17.44
L. P.
L. P.
Anna Wintour, odgovorna urednica ameriške modne revije Vogue, je ponovno potrdila, da po skoraj štirih desetletjih urednikovanja, še vedno vrhunsko obvlada medije in modo.

V pogovorni oddaji ameriške televizijske mreže Today naj bi komentirala dokumentarec Prvi ponedeljek v maju, ki prikazuje zakulisje priprav na vsakoletno gala prireditev v newyorškem muzeju Metropolitan. Prvi majski ponedeljek je namreč namenjen prikazu novih modnih trendov slovitih kreatorjev, muzejska lokacija pa vsem prestižnim gostom vzbuja občutek, da sta umetnost in moda tesno prepletena. Gostitelja prireditve sta direktor muzeja Metropolitan in letos tudi Anna Wintour. Njena zgodba je menda tudi del dokumentarca Prvi ponedeljek v maju.

Slavna ikona mode, 66-letna Wintourjeva, prepoznavna po paževski frizuri in velikih sončnih očalih, je televizijski nastop, namenjen najavi dokumentarca, spretno izrabila tudi za promocijo majske številke revije Vogue. Dekle z naslovnice je namreč popularna ameriška pop pevka Taylor Swift v »neprepoznavni« novi podobi, ki je delo uredniške ekipe revije in mladega oblikovalca Hedija Slimana pariške modne hiše Saint Laurent. Pevkin novi videz se po besedah Wintourjeve ujema z »novo romantiko in drugačnostjo«, ki jo pooseblja Taylor Swift.