Predstavitvena informacija

Teden Sladke Istre – za sladek konec poletja ob morju

Med 21. in 27. septembrom poiščite slaščičarne, gostilne, restavracije in bare, ki sodelujejo na Tednu Sladke Istre in povprašajte za sladki meni.
Fotografija: Pridite se sladkat na več lokacij slovenske Istre FOTO: Jaka Ivancic
Odpri galerijo
Pridite se sladkat na več lokacij slovenske Istre FOTO: Jaka Ivancic

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra je najbolj sladka prireditev pri nas in vsako leto ga konec septembra prirejajo v Kopru. Zaradi ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa ga letos v tradicionalni izvedbi ne bo, bo pa zato med 21. in 27. septembrom v sodelovanju z istrskimi ponudniki potekal Teden Sladke Istre. 

Izbrane kavarne, slaščičarne, gostilne in restavracije ter druge oblike gostinskih obratov v slovenski Istri bodo v Tednu Sladke Istre (med 21. in 27. septembrom) svoje jedilne liste nadgradile s posebnim sladkim menijem, ki bo sestavljen iz vsaj ene sladice z značilno istrsko sestavino in eno sladko pijačo. 

Tako so nastale zanimive kombinacije, kot so figova krostata z mandlji in čokoladnim ganašem, mousse bele čokolade z žajbljem in istrskimi figami, lešnikova tortica s hruško in koromačevim cvetom, krostata z istrskimi dobrotami in druge zanimive sladice, ki jih bodo v gostinskih lokalih, ki sodelujejo na Tednu Sladke Istre, ponudili v spremljavi z izbranimi sladkimi vini in drugimi sladkimi pijačami. 

Prav tako bo v Tednu Sladke Istre ugodnejši tudi nakup sladkih izdelkov. V vinskem butiku Vinakoper vam bodo v Tednu Sladke Istre ob nakupu sladkih vin cipro, malvazija pozna trgatev, sladki refošk, muškatna penina in sladki muškat, ki je med drugim zmagovalec lanskega natečaja za muškat Sladke Istre 2019, podarili 15-odstotni popust, v vseh živilskih prodajalnah Agrarie Koper pa boste v Tednu Sladke Istre deležni 10-odstotnega popusta na vse delikatesne sladice.

Tako se boste lahko vsi sladokusci v dneh, ko v Kopru tradicionalno poteka Sladka Istra, letos nekoliko drugače sladkali, in to kar na več lokacijah slovenske Istre. Z domiselnimi sladkimi meniji bo tudi letošnji zaključek poletja ob morju sladek. 

Več o Tednu Sladke Istre na www.sladka-istra.si in Facebook strani Sladka Istra.