Predstavitvena informacija

Zeleni luksuz na Vzhodnem Tirolskem

Doživite moč gora, pristnost pokrajine in ljubečo vzhodnotirolsko gostoljubnost – spoznajte dva do družin prijazna velneška centra s štirimi zvezdicami!

Objavljeno
03. junij 2019 08.36
Posodobljeno
03. junij 2019 08.36
Dobrodošli na vzhodnem Tirolskem. FOTO: ©Schultz Gruppe
Promo Delo
Promo Delo

V Gradonni, ki je urejena kot gorska vas brez avtomobilov in leži nad krajem Kals am Großglockner, lahko zaradi visoke lege na 1350 metrih nadmorske višine še posebej globoko zadihate. Notranjost hotela in hišk je iz naravnih materialov, kot so švicarski bor, smreka, platno in volna. Gradonna leži v središču zeliščnega raja in velik del teh zelišč se uporablja tako v velnesu in izdelkih za nego kot tudi v ekskluzivni kuhinji. Sredi Dolomitov je v naravnem raju doline Hochpustertal prvi družinski velneški hotel Vzhodne Tirolske − Dolomiten Residenz****s Sporthotel Sillian.

image
Gradonna je zeliščni raj, kjer ste lahko športno aktivni in se sproščate v velnesu in naravi. FOTO: ©Schultz Gruppe


Ponuja številne možnosti za pohodniške, velneške in kolesarske počitnice. Nove sobe tega nekadilskega hotela so opremljene v značilnem podeželskem slogu z veliko lesa in usnja. V obeh hotelih najdete velik velneški in spa predel na več kot 3000 m2. Male goste čaka izjemno raznolika in privlačna ponudba v otroškem in najstniškem klubu. Kot gost prejmete tudi kartico Osttiroler Gipfelticket, ki prinaša številne prednosti in ugodnosti. Preberi več: https://www.austria.info 

Trenutki kulinaričnih užitkov v podjetju Schultz Gruppe, odlikovani z dvema kuharskima čepicama 
Poleg najsodobnejše infrastrukture in najboljše kakovosti storitev ponuja podjetje Schultz Gruppe tudi kulinarične užitke za vse okuse. To potrjuje tudi najaktualnejše ocenjevanje Gault-Millau, v okviru katerega je bila kulinarika družine Schultz kar dvakrat okronana s kuharsko čepico. Kuharski mojster Michael Karl je v Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel prepričal s svojo kuharsko umetnostjo in bil nagrajen z eno kuharsko čepico (13 točk). Prav tako se je kuharske čepice (13 točk) razveselil tudi kuharski mojster Willi Tillian, ki pripravlja svoje kulinarične umetnine v hotelu Sportresidenz****s Zillertal.

image
Goste razvaja kuharski mojster Michael Karl. FOTO: ©Schultz Gruppe


V Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel razvaja Michael Karl goste z vzhodnotirolskimi specialitetami, zaznamovanimi s sredozemskim vplivom in v kombinaciji z mednarodnimi sestavinami. Njegovo vodilo je sodobna interpretacija klasičnih receptov. Eksplozijo okusov doseže z ljubeznijo do podrobnosti in izbranimi sestavinami iz narave. Ob tem so pomembni dejavniki uspeha tudi zabava pri kuhanju, znanje, ki se prepleta z dolgoletnimi izkušnjami, in izziv – osrečiti slehernega gosta. Kuharski mojster Karl, ki si je v svoji karieri prikuhal že štiri kuharske čepice, pravi: »Če kuhaš s strastjo, potem ni nič težko.«

Gradonna – odlična za vašo kožo
Kombinacija sprostitve in uživanja je vodilo Gradonna****s Mountain Resorta. Povezanost z naravo je že od začetka v središču prizadevanj resorta, ki leži ob vznožju Velikega Kleka, in ta filozofija se udejanja tudi v njihovi novi domači vrsti kozmetičnih izdelkov.

Gradonna****s Mountain Resort že nekaj let razvija posebno kozmetiko za potrebe sodobne kože iz zelišč bližnjega narodnega parka Visoke Ture. Ekipa Lukasa Schultza, farmakologa in člana podjetniške družine Schultz, predstavlja visokokakovostni rezultat teh prizadevanj − MAGDALENA’S by Gradonna, linijo izdelkov, poimenovanih po hčeri Heinza Schultza. Za zvenečim imenom se skrivajo izbrani produkti z zelišči iz narodnega parka Visoke Ture, katerih zdravilna moč krepi dobro počutje in lepoto. Vse zdravilne rastline izvirajo iz Tirolske, kjer jih po načelih regionalnosti in dolgotrajnosti Gradonne tudi predelujejo. Nova linija veganskih kozmetičnih izdelkov dopolnjuje tudi nego v spa območju. Resort sodeluje tudi s kakovostno tirolsko blagovno znamko ALPIENNE in avstrijsko kozmetiko VINOBLE, ki svojo moč pridobiva iz grozdja.

MAGDALENA’S by Gradonna uporablja kombinacijo tradicionalnih alpskih zelišč. Med njimi je tudi rman s svojim odličnim učinkom čiščenja in razstrupljanja. Arnika blaži in pomirja občutljivo kožo, rumena medena detelja pa sprošča razdražene in srbeče predele. Močvirski oslad ima protivnetni in regeneracijski učinek, medtem ko šentjanževka uskladi telo in duha. Rumeni encijan telesu dobro dene zlasti po športnih naporih, saj še posebej dobro vpliva na mišice in sklepe. Predstavljena kozmetika deluje pozitivno na telo in duha vsakega posameznika, hkrati pa ne škoduje okolju.

Povezanost z naravo že od začetka 
Intenzivna povezanost narave in regije se odraža že v nagrajeni arhitekturi Gradonna****s Mountain Resorta: zunanji dizajn in kakovostni naravni materiali, kot sta les in kamen, se odlično zlijejo z okolico. Ta zasnova se nadaljuje tudi v notranjem oblikovanju sob in hišk, pri čemer pa zavezanost naravi in trajnostnemu delovanju še zdaleč ne omejujeta estetike. Lastniki Gradonna****s Mountain Resorta vedo, da resnično dobro počutje izhaja iz uspešne kombinacije gibanja, sprostitve, uravnotežene in zdrave prehrane ter nege. »Če izhajamo iz tega pogleda, daje nova negovalna linija le piko na i naši kulturi razvajanja,« se veseli Martha Schultz iz Gradonne. »Veseli nas, da bomo lahko našim gostom ponudili nove kozmetične izdelke,« še dodaja.

image
Tako notranji kot zunanji dizajn hotela sta naravnana trajnostno. FOTO: ©Schultz Gruppe


Akcija in sprostitev v hotelu Dolomiten Residenz Sillian
Mesto na soncu je kot nalašč za sprostitev celotne družine.
V hotelu Dolomiten Residenz Sillian vas čaka sprostitev na najvišji ravni. Zabava za otroke in sprostitev za starše se tukaj odlično povezujeta. Otroci od treh let starosti se zabavajo v otroškem varstvu Häppi Päpi Mini Klub, na voljo pa imajo tudi poseben notranji bazen z velikanskim toboganom, medtem ko odrasli uživajo v velneškem programu.

Športni užitek z razgledom
Kolesarjenje, pohodništvo in golf pri hotelu Dolomiten Residenz Sillian 
Neposredno za hotelom je Dravska kolesarska pot (nem. Drauradweg), namenjena rekreativnim kolesarjem. Z brezplačno izposojenim kolesom se lahko po strmi, a dobro zgrajeni poti podate v 30 kilometrov oddaljeno sončno mesto Lienz, nazaj pa se udobno vrnete z vlakom.

Ob pohodništvu ali gorskem kolesarjenju se boste podali visoko v gorovji Lienzer Dolomiten in Sextner Dolomiten, lahko pa se prepustite adrenalinskemu raftingu po čisti, mrzli reki.

Golfiste bo začarala naravna kulisa v golfskem klubu Dolomiten Golf Club Lienz, ki se nahaja približno 20 minut vožnje od hotela. Omenjeno igrišče za golf ima 27 lukenj in velja za najlepše v Avstriji. 

Preberi več: www.austria.info