Predstavitvena informacija

Aktivna smuka za izkušene smučarje 

Prva počitniška regija Fügen-Kaltenbach v Zillertalu je raj za izkušene smučarje, smučarje prostega sloga in zimske športnike, ki si želijo novih doživetij.

Objavljeno
05. november 2018 09.10
Posodobljeno
13. november 2018 09.20
Foto Daniel Zangerl
Promo
Promo
Prva počitniška regija v Zillertalu je odlična izbira za tiste, ki se želijo poleg smučanja preizkusiti tudi v kakšnem izzivu. Obilje adrenalina ponuja smučarsko območje Hochfügen. Tam je med 1500 in 2500 metri nadmorske višine eno najvišje ležečih smučišč v Avstriji. Leži v visokoalpski kotlini, kjer je sneg zagotovljen vso sezono, kar omogoča spust v dolino ob sončnem vremenu.

Hochfügen ponuja svojim obiskovalcem tudi zabavo v snežnem parku Lamark, ki je sestavljen iz treh linij in skupaj 13 elementov, ter FunLine Hochfügen – kombinacijo smučarskih prog, crossparka in snežnega parka. Oba snežna parka na smučarskem območju Hochzillertal sta dosegljiva z vlečnico.

image
Foto Andi Frank


Tukaj je še snežni park Betterpark, ki se ponaša s skupno dolžino 320 metrov in lastno žičnico. Skrivni nasvet poznavalcev pa je nov fun slope pri žičnici Hirschbichl Lift v Zillertalu, ki zagotavlja odlične proge in sanjsko panoramo.

​Nadaljnji vrhunec je VIP-gondola, ki jo lahko tudi rezervirate. Gre za najsodobnejšo kabino LEITNER ropeways. Notranja oprema je znamke BMW in je sestavljena iz usnjenih sedežev z masažno funkcijo ter multimedijskega sistema iz limuzine BMW 7.


Popolna zabava na pršiču 
To območje je posebej priljubljeno pri smučarjih prostega sloga, saj je zaradi kotlinske lege skoraj vedno mogoče najti kakšno strmino z globokim snegom. Oboževalcem globokega snega ponujajo popolne razmere za varno zabavo na pršiču, posebne možnosti informiranja in tečaje. Sodobne informacijske table, elektronske kontrolne točke LVS, tečaji smučanja prostega sloga in brezplačni smučarski vodniki bodo poskrbeli, da bo ta zimska športna disciplina v 15 vikendih sezone še bolj privlačna. Zaradi visokih standardov velja to smučarsko območje za središče profesionalnih mednarodnih smučarjev prostega sloga.

CAT skiing in občutek kanadske prostranosti
CAT skiing je priložnost, da presežete meje svojih pričakovanj in zmogljivosti. Teptalnik snega z vgrajenimi sedeži, ki sprejema od dva do šest udeležencev, vas bo po predhodni prijavi zgodaj zjutraj popeljal na kraj, ki je dostopen le še s helikopterjem. Svetlikajoča zasnežena pobočja se bodo razprostirala, do koder vam bo seglo oko, in prevzel vas bo občutek kanadske prostranosti. Z vodnikom in primerno opremo bo nepozabna zabava ob spustu v dolino popolnoma varna. Čaka vas edinstveno smučarsko doživetje v navdihujoči gorski samoti, in ko boste pustili prve sledi na pobočju, pokritem z globokim snegom, vas bo spremljal le še oblak snežnega prahu.

Več informacij o zimskem dopustovanju v Avstriji najdete na Austria.info.