Predstavitvena informacija

Glavni pokrovitelj jubilejne 5. regate Go to Barcolana je Kempinski Palace Portorož

V sklopu Barcolane, največje regate na svetu, ki letos praznuje jubilejno 50-letnico, bo v soboto, 13. oktobra 2018, tudi slovensko obarvana reli regata Go to Barcolana from Slovenia. Z njo se bodo slovenske jadrnice, ki bodo tekmovale na Barcolani, že petič pomerile v vožnji iz Slovenije do startne linije Barcolane v Trstu. Glavni pokrovitelj reli regate Go to Barcolana from Slovenia je Kempinski Palace Portorož, ki mu gre tudi zahvala, da se bo regata letos prvič začela v Portorožu.
Fotografija: FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)

<em>Tomislav Hrala, direktor za marketing in prodajo, Kempinski Palace Portorož. Foto: MK Group</em>
Tomislav Hrala, direktor za marketing in prodajo, Kempinski Palace Portorož. Foto: MK Group
Med 5. in 14. oktobrom se bo v sklopu 50. Barcolane zvrstilo več kot 350 spremljevalnih dogodkov, med katerimi bo za slovenski šport in slovensko jadranje najpomembnejša reli regata Go to Barcolana from Slovenia. »Kempinski Palace Portorož in naši lastniki MK Group podpiramo športno-turistične dogodke na vseh trgih, kjer delujemo kot skupina. Zato odločitev, da postanemo partnerji regate Go to Barcolana from Slovenia, ni bila težka. Z lokalnim okoljem želimo krepiti odnos in vzpostaviti dolgoročno sodelovanje ter skupaj razvijati turistične dejavnosti v Portorožu in na slovenski obali,« izpostavlja Tomislav Hrala, direktor za marketing in prodajo, Kempinski Palace Portorož. Kako pomembna in cenjena je regata Go to Barcolana from Slovenia za slovenski šport, kaže tudi dejstvo, da je Kempinski Palace Portorož za ambasadorja izbral Vasilija Žbogarja,  najuspešnejšega slovenskega jadralca in dobitnika treh olimpijskih kolajn v jadranju.



Glavni pokrovitelj, petzvezdični hotel Kempinski Palace Portorož, je del hotelske družbe Kempinski, najstarejše luksuzne evropske verige hotelov, z več kot 120-letno tradicijo storitvene odličnosti. Hotel se ponaša s 181 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri spa centra, šestimi konferenčnimi sobami, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Od leta 2015 je v lasti MK Group.



Nikola Avram, direktor hotelske divizije MK Group. <em>Foto: MK Group</em>
Nikola Avram, direktor hotelske divizije MK Group. Foto: MK Group
Skupina MK Group je nov poslovni izziv pred desetimi leti našla v turizmu in razvoju turističnih dejavnosti. Na slovenski obali so najbolj znani kot lastniki petzvezdičnega luksuznega hotela Kempinski Palace Portorož ter po solastništvu v obalnem letališču Aerodrom Portorož. Vlaganja in razvoj turizma na slovenski obali nameravajo nadaljevati. »Turizem je za nas ena ključnih strateških panog, v katero intenzivno vlagamo v celotni regiji. Ni prvič, da destinacija, v katero investiramo, postane sinonim za uspešen turizem. Naš cilj ni samo postaviti uspešen hotel, temveč uspešno destinacijo. Prav zaradi tega želimo kot ena od vodilnih hotelskih družb v regiji aktivno doprinesti k razvoju slovenskega turizma in tudi razviti Portorož v eno najprestižnejših turističnih letovišč na Jadranu,« pa poudarja Nikola Avram, direktor hotelske divizije v MK Group.

Turistična divizija je del MK Group že deset let. V njihovem portfelju je petnajst hotelov v petih hotelskih skupinah, ki vključujejo že omenjena Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton v Novem Sadu ter tudi manjšinsko lastništvo v Hotelski grupaciji Budvanske rivijere v Črni gori.

FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)
FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)


Začetki segajo 50 let nazaj, ko se je 51 jadrnic, v rahlem vetrcu, zvrstilo na startni liniji prve Barcolane.

FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)
FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)


Leta 2017 je regato začela 2101 jadrnica, s tem pa so organizatorji postavili tudi svetovni rekord.

FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)
FOTO: Arhiv Barcolane (Archivio Barcolana/Borlenghi)


Slovenski jadralci se bodo na reli regati Go to Barcolana from Slovenia letos prvič pognali iz Portoroža.

Vasilij Žbogar FOTO: Facebook
Vasilij Žbogar FOTO: Facebook