Maraton - posebna priloga Dela in Slovenskih novic  

Pred nami je spet maraton v Ljubljani, natančneje Volkswagen 23.  

Objavljeno
12. oktober 2018 12.59
Posodobljeno
12. oktober 2018 13.39
Foto Shutterstock
N.M.
N.M.
Največja športna prireditev v državi, edina, ki združuje na tekmovanju poklicne in ljubiteljske tekače. In dan prej tudi množico otrok vseh starosti in mladostnikov. Zadnji oktobrski dnevi v Ljubljani so posebni in združujejo vso državo. Če tečeš, potem moraš jeseni v Ljubljano. Prireditev, ki je nastala s pomočjo zanesenjakov, ki jo vodijo še danes, z veliko podporo mestnih oblasti, je posebna po tem, da so jo tekači vzeli za povsem svojo. Zato, ker ne pripada nobeni politični ali ekonomski opciji.
 
Maraton v Ljubljani dokazuje, da se ljudje združujejo na številne načine, ta s tekom pa je eden najboljših. Delova hiša je že dolgo spremljevalka prireditve, najprej s prilogo Polet, potem pa še z osrednjim slovenskim časnikom, Delom. Če govorimo o rekreaciji, smo skupaj rasli, odraščali in se ujeli v dobrem. Najlepše mesto, najboljša prireditev in osrednja slovenska medijska hiša; v bistvu je to preprosta kombinacija.
 
In tudi dobitna, saj prav zaradi tega vsako leto nastane priloga Maraton, ki v Delu in Slovenskih novicah dosega premnoge Slovence. V tokratni izdaji se boste tekači lahko poučili o vseh tehničnih podrobnostih maratona, ki jih predstavljajo organizatorji, o zdravju in glavi, kot jo potrebujete za tek, o najhitrejših copatih; prebrati pa bo mogoče kar nekaj sijajnih tekaških zgodb.
 
Ker je tek lep. Ker je zdrav. In ker je bela  Ljubljana v zlati jeseni po tekaško še lepša.
 
Priloga bo Delu in Slovenskim novicam priložena v četrtek, 18. oktobra.