Predstavitvena informacija

Nov sneg, smučarski zvezdniki in privlačne smučarske proge za začetek sezone  

Ponovno se lahko spustite po pršiču: smučarsko območje Mölltaler Gletscher že zdaj ponuja najboljše razmere za zimske športe. Na edinem ledeniškem območju Koroške zato že trenirajo profesionalni smučarji nemške in avstrijske smučarske zveze. 

Objavljeno
03. december 2018 08.35
Posodobljeno
03. december 2018 08.40
Foto Schultz-ski.at
Promo
Promo
Najboljše sestavine za popolno smučarsko doživetje so nov sneg, odlično pripravljene smučarske proge in optimalne prometne povezave. Vse to najdete v omenjeni avstrijski ledeniški smučarski regiji. Smučarske proge s skupno dolžino 17,4 kilometra ležijo na nadmorski višini od 2108 do 3122 metrov. Poleg odličnih razmer lahko tukaj srečate tudi številne mednarodne smučarske zvezde nemške in avstrijske smučarske zveze, ki se na smučarskem območju Mölltaler Gletscher pripravljajo na novo sezono.

image
Schultz-ski.at. Najboljše sestavine za popolno smučarsko doživetje to najdete v avstrijski ledeniški smučarski regiji Mölltaler Gletscher. 


Smučarsko območje Mölltaler Gletscher vsako leto privablja številne smučarje, in to ne le zaradi velikega števila slavnih, ampak tudi zaradi svoje dostopnosti. Smučarsko območje, na katerem je sneg zagotovljen vso sezono, leži le pičlih 290 kilometrov od Münchna. Smučarji in deskarji imajo tukaj na voljo skupaj 17 prog, med katerimi so tudi široke proge za carving in najvišje ležeča FIS-proga za smuk na Koroškem. Poleg tega pa Mölltaler Gletscher ponuja tudi progo za smučanje zunaj urejenih smučišč, ki je odlična za oboževalce smučanja po pršiču. In napovedanega je še več sneženja!

image
Schultz-ski.at. Na smučišču Mölltaler Gletscher je najvišje ležeča FIS-proga za smuk na Koroškem.


Mölli, kot smučarsko območje Mölltaler Gletscher ljubkovalno imenujejo športni navdušenci, zagotavlja odlične smučarske proge za začetnike in profesionalce pod družinam prijaznimi pogoji.

Otroška tarifa (50 % cene smučarske vozovnice za odraslo osebo) velja za otroke in najstnike od 6 do 18 let. Najmlajši otroci, stari manj kot 6 let, smučajo brezplačno. Pri družinah z več kot dvema otrokoma, starima med 6 in 18 let, je smučarska vozovnica za vsakega nadaljnjega otroka do 18 let brezplačna.


To je edinstvena ponudba v Avstriji.

Dejstva o smučišču Mölltaler Gletscher:
· Edino ledeniško smučarsko območje na Koroškem.
· Sezona traja od sredine junija do začetka maja, približno 320 dni v letu.
· Nadmorska višina med 2108 in 3122 metri.
· Skupno obsega 17 smučarskih prog, med njimi je najvišje ležeča smučarska FIS-proga za smuk na Koroškem.
· Otroška tarifa (50 % cene smučarske vozovnice za odraslo osebo) velja za otroke in najstnike od 6 do 18 let. Najmlajši otroci, stari manj kot 6 let, smučajo brezplačno. Pri družinah z več kot dvema otrokoma, starima med 6 in 18 let, je smučarska vozovnica za vsakega nadaljnjega otroka do 18 let brezplačna.


Več informacij o zimskem dopustovanju v Avstriji najdete na Austria.info.