Polet O2: Dve ali tri o zdravju in opremi v hribih

Na popotovanjih po naši deželi imamo odlično priložnost, da ne pripomoremo samo k varnovanju našega zdravja, ampak tudi k varovanju naše naravne in kulturne dediščine.

Objavljeno
23. junij 2015 13.46
Stojan Burnik, Polet O2
Stojan Burnik, Polet O2

Na popotovanjih po goratem delu naše dežele imamo tudi odlično priložnost, da pripomoremo k varovanju in ohranjanju naše naravne in kulturne dediščine. Paziti moramo, da odnesemo smeti s seboj v dolino, da ne trgamo in ne uničujemo gorskega cvetja, da ne plašimo ali celo preganjamo divjadi, da ne uničujemo raznih naravnih in kulturnih spomenikov in znamenj in, ne nazadnje, da s seboj prinesemo posteljnino, če bomo prenočevali v planinski koči, in tudi tako pripomoremo k čistejšemu gorskemu okolju.

V planinskih postojankah je že dolgo prepovedano kaditi. O škodljivosti kajenja ne bomo zgubljali besed, lahko smo le veseli, da je prevladala zdrava pamet. Je pa tudi res, da često srečamo pohodnike - izletnike, ki med hojo kadijo. Težko bi našli razumno razlago za takšno početje! Še teže je z alkoholom, saj v kočah pomeni prodaja piva, vina in žganih pijač večji del zaslužka. Z zadovoljstvom pa opažamo, da je pijančevanja po kočah vse manj.

Dve ali tri o zdravju in opremi v slovenskih gorah, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!