Polet O2: Petminutna vadba za raven trebuh (VIDEO)

Da se razumemo: pet minut na dan vam lahko zelo pomaga pri izgubi kilogramov, a za celovito spremembo, potrebujete disciplino.

Objavljeno
28. maj 2015 13.50
Uredništvo
Uredništvo

V lanskoletni spomladanski izdaji revije American College of Sports Medicine's Health & Fitness Journal sta Brett Klika, trener za maksimalni izkoristek sposobnosti, in Chris Jordan, direktor vadbene fiziologije, oba z instituta Human Performance v Orlandu, izdala strokovni članek o intenzivni vadbi z lastno težo in brez vadbenih pripomočkov, ki omogoča rezultate v najkrajšem možnem času.

»Obstajajo močni dokazi, da visokointenzivna vadba prinaša vse ugodnosti daljše vadbe v fitnesu v precej krajšem časovnem obdobju,« je za New York Times povedal eden izmed avtorjev članka in vadbe Chris Jordan. Jordan in Klika nista edina, ki sta znanstveno podprla takšno vadbo, saj so raziskave številnih univerz in raziskovalnih centrov dokazale, da lahko le nekaj minut vadbe blizu posameznikovega maksimuma začne procese sprememb molekul v mišicah, primerljive s tistimi, ki nastajajo ob večkilometrskem teku ali večurnem kolesarjenju.

Petminutno vadbo za trebušne mišice si oglejte na tej povezavi spletne strani Polet O2!