Polet O2: Šest znakov, da ne zaužijete dovolj beljakovin

Beljakovine so nujno potrebne v svetu športnika ali aktivnega človeka, toda ali jih zaužijete dovolj? Če se najdete v besedilu, potem ne.

Objavljeno
18. maj 2016 13.31
L. Š.
L. Š.
Beljakovine nas ohranjajo pri energiji in zmanjšujejo težnjo po nenadzorovanemu prehranjevanju, gradijo mišice medtem ko telo kuri maščobo, a vseeno jih ljudje prepogosto pozabljajo.

Koliko beljakovin zaužiti

Beljakovine igrajo pomembno in vidno vlogo v prehrani rekreativca. Pomagajo pri regeneraciji in rehabilitaciji mišic po napornem treningu obenem pa vzdržujejo in gradijo mišično maso, kar izboljša vaš trening. Seveda uživanje beljakovin se razlikuje od človeka do človeka. Tudi v tem primeru ni univerzalne količine beljakovin, ki bi jih morali zaužiti. Nikoli ne smete meriti uživanja kalorij po priporočeni dnevni vrednosti, ki se giblje med 10-15 odstotki, temveč morate uživanje beljakovin prilagoditi svoji telesni teži in treningu.

Koliko beljakovin zaužiti, kje jih dobimo, kakšen je priporočen vnos in kateri so znaki pomanjkanja beljakovin? Odgovore dobite na tej povezavi spletne strani Polet O2!